board logo
metintekdemir
8 years ago
merhabalar benim bir sorum var proemi çözüyroum bittigi zaman gelen ekranda tüm yapıda yüksek sünek kontrolü çıkıyor , bunu hangi şartlarda uygulamam gerekir r=6,72 aldım perdeli ve çerçeveli çözüm yapıyorum yüksek sünek kontrolü yaptırmam gerekir mi?

ikinci sorum şu kirişlerde yeniden dağılım opsiyonu tüm projelerde kullanılabilr mi? hangi şartlarda kullanılır ? sizden bilgi alırsam sevinirim

birde benim radye temelim ayrık nizam yanında bina yok temel hesaplarında ikinci şıkkı kullansam daha makul ve gerçeğe yakın sonuçlar elde etmiş olmazmıyım ?

saygılar

guraykose
8 years ago
r2.png

Click to View Image119 View(s)

r1.png

Click to View Image131 View(s)

r3.png

Click to View Image125 View(s)

yd1.png

Click to View Image129 View(s)

yd2.png

Click to View Image123 View(s)

3. sorunuzla ilgili benzer paylaşım daha önce yapılmıştı, bulup inceleyebilirsiniz.

G.KÖSE

metintekdemir
8 years ago
merhabalar projemi radye temellli 2. sık acı 336 şıkkına göre çözüyorum , sonuçlarında 14 lük sehpa seçtiğim zaman m2 ye 2 adet sehpa atıyor, 16 lık seçtiğim zaman m2 ye 1 adet sehpa atıyor bunu ayarlama şansım var mı 16 lık kullanıp m2 ye 2 adet sehpa atma şansım var mıdır . bunu nasıl ayarlayabilirim .

ikinci sorum şu;

tek sehpa attığı zaman l sehpa boyu; örneğin l=181 cm yazıyor , demir uzunluklarını topladığımız zaman uzunluklar toplamı 181 cm veriyor veya 1-2 cm fark ediyor ama iki adet sehpa attığı zaman bu verdiği L boyu çok farklı bir sayı çıkıyor bunun nedeni nedir düzeltme şansım varmı ?

saygılar iyi çalışmalar