board logo
sadi81
  • sadi81
  • 53.2% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
26 days ago
Ekran görüntüsü 2024-10-26 105735.jpg

Click to View Image132 View(s)

Fotoğrafta görünen hatayı alıyorum. Sta4cad tarafında radye temel tanımladım. Stasteel tarafında da üzerine 3 katlı çelik yapı oturuyor. Kolonlar temele oturmasına rağmen yük aktarımı olmuyor. Sebebi nedir acaba?

ziya atar
25 days ago
Merhaba,

Workshop Yardım 

Radye temel üstüne çelik kolonların geldiği yerlere kısa betonarme kolonlar tanımlayın. Çelik yapıyı da bunların üstüne yerleştirin. O zaman uyarı gidecektir.

guraykose
25 days ago
Çelik modelin temelini, stasteel yerine sta4cad de yapmak istediğimde izlediğim yol:

mimari plana göre çelik kolon akslarına sta4cad de subasman ihtiyacına göre ortalama 50 cm yüksekliğinde kat tanımı yapıp, çelik kolon ayak plaka boyutlarını da öngörerek kısa b.arme kolonları tanımlıyorum, bu aşamada tercih edeceğim temeli de oluşturuyorum.

Bu b.arme modeli stasteel de çağırıyorum ve çelik modeli bu alt yapı üzerine kuruyorum, tüm model tamamlanınca, sta4cad de workshop kısmından b.arme modeli açıp, tamamlanan steel modelini workshopta çağırıyorum, iki model enteğre olduktan sonra kaydedip,

b.arme modeli sta4cad de tekrar açınca 3d ekranda görünmese de geri planda çelik modelde eklenmiş oluyor, analizi workshop seçeneği ile yaptığımızda müşterek analiz sonuçlarında enteğre modelin çözüldüğünü, çelik sistemin yüklerinin aktarıldığını ve temel tasarımının buna göre

yapıldığını görmek ve incelemek mümkün oluyor.

Ziya bey'in açıklamasına katkı yapması dileği ile..

G.KÖSE