ziya atar
4 years ago
Bugün itibariyle workshop programının ilk sürümü yayınlanmıştır.

workshop ı çözüm motoru olarak kullanacak kullanıcılarımız için önemli uyarı

1)Çelik beton birlikte çözümde henüz kren yüklerini betonarme tasarıma alınması eklenmemiştir krenli modellerde çelik beton birlikte çözümde kren yükleri eksik olacaktır

2)Yeni bina dışında kalan yığma performans güçlendirme vs gibi analizler için workshop hazır değildir şuan için sadece yeni binaların analizi ve çelik beton birlikte çözüm için hazırdır. (Bu analizler sta4cad default çözüm motorunda hazır haldedir yanlış anlaşılma olmasın)

3)Çelik beton birlikte çözüm yapacak kullanıcılar için önerim ilk önce betonarme kısmı çelik hariç workshop çözüm motorunda çözmeleri sonuçlar tutarlıysa ve bir sorun yoksa sonradan çelik beton çözümüne geçmeleri şeklindedir.

4)inşaat aşamalı analiz workshop çözüm motorunda eklenmiştir. Bu sürümde workshop arayüzünde aşamalı analiz sonuçlarına bakılmasında hata oluşmaktadır. Ancak sta4cad e aktarılan sonuçlarda bir sorun yoktur. Bu sorun önümüzdeki haftalarda giderilecektir.

5)P delta analizi henüz eklenmemiştir

6)Panel toprak itkisi henüz eklenmemiştir

7)Yapı temel etkileşimli analiz eklenmiştir ancak sadece dönmeli etkileşim henüz eklenmemiştir

8)konik yüzeylerin meshlenmesinde sorun oluşabilir küre ve silindirler hazır haldedir.

Kurulum ve güncelleme için

1)ilk olarak sta4cad programınızı güncel olduğundan emin olun. workshop ve sta4cad programları arasındaki entegrasyonun düzgün olması için sta4cad in en son güncel halini kullanın.

2a)Daha önceden staworkshop programını kurmuşsanız ana menüden staworkshop butonuna basın otomatik olarak güncellemeyi görüp yükleyecektir.

2b)workshop ın test sürümünü kullanan kullanıcılarımız ana menüden workshop ı açtıklarında güncelleme uyarısına tıklayarak son sürüme güncelleme yapabilirler.

Aynı şekilde analiz sonuç ekranında sol üst kısımda yine güncelleme uyarısı gelecektir.

Güncelleme işlemi öncesi bazı programların açık olduğu uyarısı gelebilir. Açık olan programları kapatıp tekrar deneye basabilirsiniz.

3)workshop ın çok eski sürümünde iseniz güncellemede sorun yaşıyorsanız

www.sta4.net/workshop/wsupdater.exe bu dosyayı C:\STA4V14\WorkShop (D gibi farklı sürücü ise yer değişebilir) klasörüne indirin ve çalıştırın.

Bu işlemlerin ardından workshop ı kullanmaya başlayabilirsiniz. Sitemizdeki kurulum dosyası henüz güncellenmemiştir sitemizden kurulum yapan kullanıcılar yukarıdaki şekilde son sürüme güncelleme yapabilirler.

Önümüzdeki hafta kurulum dosyalarıda yenilenecektir.

kullanım ile ilgili bilgi forum sayfamızdan paylaşılacaktır. Kullanan kullanıcılarımızdan yaptıkları çözümlerde bize geri dönüş sağlamaları programın daha hızlı gelişmesi için bize yardımcı olacaktır.

http://www.staforum.sta4.net/posts/t1087-Surum-1-STA4Cad-Celik-Beton-birlikte-cozum 

sivil
  • sivil
  • 58% (Neutral)
  • Member
4 years ago
Betonarme Yeni bina hesaplarda veya cozum metodunda workshop ile sta4cad modulu arasinda fark olacakmi.Hangisi kulllanilacak
ziya atar
4 years ago
İkisinide kullanabilirsiniz. Sonlu eleman ağı oluşturma gibi nedenlerden dolayı farklar olabilir. Ancak büyük farkların olmaması gerekiyor.