C-36
  • C-36
  • 55% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
6 years ago
İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR , PROGRAMLA İLGİLİ SORULARIM OLUCAK YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

* ÇELİK KONT. BİR YAPIMIZ VAR 2007 YILINDA YAPILMIŞ.8M YÜKSEKLİĞİ VAR.YAPIDA TADİLAT YAPICAZ KOLONU KOLONA EK YAPARAK 14 METREYE ÇIKARICAZ.HEA400 KOLONU KULLANILMIŞ.YERİNDEKİ MEVCUT KOLONLARDA BULON DELİĞİ AÇMAK ÇOK ZOR OLUCAK ONUN İÇİN KAYNAKLA BİRLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜK.KOLONLARIN DIŞINI KALIN LEVHAYLA KAYNAK YAPICAM.KOLONUN İÇ KISMINDANDA BİRLEŞİM SEVİYESİNDEN KİRİŞ ATICAM.BU KİRİŞİN YARISI ÜST KOLONA YARISI ALT KOLONA TEMAS EDİCEK ŞEKİLDE KAYNAKLA 3 ELEMANI BİRBİRNE BAĞLICAM.BU ŞEKİLDE BİRLEŞİM NOKTASINI DAHADA SAĞLAMLAŞTIRIM DİYE DÜŞÜNDÜM.ANCAK PROGRAMDA BÖYLE BİR BİRLEŞİM YAPAMADIM.2 ELEMANI BAĞLIYO 3.CÜYÜ BAĞLAMIYO.KİRİŞ YA ÜST KOLONLA BAĞLANIYO YADA ALT KOLONLA BAĞLANIYO.BENDE İKİ KOLONUN HER TARAFINI KALIN LEVHALARLA BİRBİRİNE KAYNAKLA BAĞLADIM. YİNE AYNI YÜKSEKLİKTEN KİRİŞİ ATTIM BU SEFER KİRİŞİ LEVHAYA BAĞLAMAK İSTEDİM.3 ELEMAN BAĞLANMIYO 2 ELEMANI BU ŞEKİLDE BAĞLIYIM DEDİM.ANCAK BU SEFERDE KİRİŞİ LEVHAYA KAYNAKLA BAĞLAYAMIYORUM.BİRLEŞİMİN ÜZERİNE BİRLEŞİM YAPAMIYORUM.BU ELEMANLARIN KAYNAKLA 3LÜ BAĞLANTISINI NASIL SAĞLAYABİLİRİM ?

ÇİZİMDEN ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA MEVCUT

kolon-kolon-kiris birlesimi -1.png

Click to View Image58 View(s)

kolon-kolon-kiris birlesimi -2.png

Click to View Image57 View(s)

C-36
  • C-36
  • 55% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
6 years ago
ŞİMDİ YENİ GÜNCELLEME GELDİ VE BAHSETTİĞİM BİRLEŞİMİ YAPABİLİYORUM.İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

ziya atar
6 years ago
Bahsettiğiniz iki alternetif için

1)Kolona yan gövde levhaları olmadan kirişi iki kolona kaynaklamak

Bu birleşimi pek önermiyorum. Kolon gövdelerinde levha olmadan kesme yükünü taşımazsınız.

Kolonları küt kaynakla birbirlerine bağlayabilirsiniz ancak bu şantiyede ne kadar kaliteli yapılabilir bilemiyorum.

Mümkünse kirişi ek yerinden farklı bir yerde bağlamaya çalışın. Yapacaksanızda kolonları kesinlikle kesme ve momentleri taşıyacak şekilde birleştirin

sonra kirişi birleştirin.

2)Kirişin birleşim ekindeki levhaya kaynakla bağlanması şuanda programda mümkün değil. Basit bir eklentiyle yapılabilir ancak

bu tür bir bağlantı o kısımdaki birleşim ekinin tasarımını değiştiriyor. Bu yapıldığında gövdedeki levha ve bulonlar bağlanan kirişteki tesirleride göz önüne alarak tasarlanmalıdır.

Bu imkanı açtığımızda diğer birleşimler içinde bir çok farklı alternatif çıkıyor. Bu yüzden şuan için buna izin verilmiyor.

Ancak kullanıcı tanımlı birleşim açıldığında bu imkan açılabilir. Çünki dışardan basit bir müdahale birleşimin tasarım mantığını tamamen değiştiriyor.