Distingue
  • Distingue
  • 55% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
a year ago
Merhaba, birkaç ay önce Sta4Cad ile yapılmış ve onaylanmış bir statik projeyi kendim tekrar çizerek pratik yapmak istedim. Önceki statik projedeki kolon, kiriş ve döşeme boyutlarını özelliklerini birebir aynı şekilde çizdim. Fakat 8 tane kolonda kuşatılmış kolon hatası alıyorum. Opsiyonlardan kuşatılmış kolon efektif genişliği hesabını hem teorik yönteme göre hem TBDY 2018'e göre seçip analiz yaptırdım fakat ikisinde de kuşatılmış kolonlar hatası aldım. Acaba Sta4Cad ayarlarımda mı bir problem var yoksa gözümden kaçırdığım bir şey mi var? Kolonu yeniden boyutlandırmaya girdiğimde daha önce 30x60 olarak yapılan kolonu 50x60 olarak yaparsam kuşatılma giderilir olarak gösteriyor.

  YT-Saglama.ST4 (11kb) downloaded 12 time(s).

Screenshot_1.png

Click to View Image21 View(s)

Muratt
  • Muratt
  • 88.60001% (Honored)
  • Advanced Member
a year ago
Merhaba;kuşatılmış kolon kontrolu salt boyutlar üzerinden yapılmadığından kiriş içerisindeki donatı alanına bağlı olduğundan tüm sistemin deprem hesabı rijitlik merkezi vs vs unsurlar ile bağlantılıdır,

bu bakımdan kiriş donatılarını kontrol ederek farklılığın nereden kaynaklandığı konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Selamlar,,

muhammedsural
a year ago
Merhabalar

Bahsettiğiniz bölümden kolon boyutunu değiştirdiğinizde tekrardan analiz yapmak zorundasınız çünkü sistem rijitlik matrisinin yenilenerek yaptığınız değişikliklere göre tekrardan oluşturulması gerekir. Gelen iç tesirlere ve yüklere göre karşılaştırma yaparak sorunun nereden kaynaklandığını tespit edebilirsiniz. Programınızı güvenlik duvarlarının kapsamı dışına alarak tekrardan güncelleyin ve VB6 alt yapılarının registerlarını sağlayın ve tekrardan analiz edin bu işlemler bilgisayarınızda yüklü olan programda bir sorun varsa bunları düzeltecektir.

OCX.jpg

Click to View Image86 View(s)

OCX.jpg

Click to View Image86 View(s)

Distingue
  • Distingue
  • 55% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
a year ago
Kolon boyutlarında herhangi bir değişiklik yapmadım çünkü bu boyutlarda kullanılmış sağlamasını yaptığım onaylı statik projede. Sadece kolon donatılarını düzenledim ama hala kuşatılmış olarak gözüküyor. Murat Bey kiriş donatılarını da aynı şekilde düzenleyin demişti, o şekilde deneyeceğim.

muhammedsural

Users browsing this topic