Posted by: fatih tercan - Tuesday, August 12, 2025 2:25:04 AM
Sta4cad programında ACI318 ve ASCE07 kullanarak yurt dışı proje hazırlamak istiyorum. Deprem ve tasarım yönetmeliklerini programdan seçiyorum.
TBDY de olduğu gibi tam uyumluluk mevcut mu? Yapıya ait sprektrumları nasıl seçeceğiz? Dayanım fazlalığı, Davranış katsayısı,deplasman ölçek faktörü gibi değerleri girmek istediğimizde menüde TBDY ye göre değerler çıkıyor.
ACI ve ASCE ye göre STA4CAD üzerine proje girişi ile ilgili bir döküman mevcut mudur?
Posted by: eng.nazar - Tuesday, August 12, 2025 11:37:12 AM
Hello, this is a serious question, I hope you can answer the question.
Posted by: Sedat C - Tuesday, September 9, 2025 4:28:33 AM
Evet, tam uyumluluk mevcuttur. İstenilen parametreyi değiştirebilirsiniz.
Yes, full compatibility is available. You can change the desired parameter.
Posted by: fatih tercan - Wednesday, September 10, 2025 1:06:30 AM
Tbdy 2018 diğer rakip programlardan önde olan bir program iş ASCI/ASCE olduğunda gayet geride.
Tam uyumluluk var diyorsunuz yapı bilgilerini seçerken hala karşınıza türk yönetmeliği ile ilgili maddeler çıkıyor.
Diğer iki programda burada gayet gelişmiş desteklere sahip.
ACI da Deplasman ölçek faktörü olan Cd nerede tanımlanıyor ben gözden kaçırıyor olabilirim.
Tasarım kontrollerini doğru yapıyor olabilir ama bu büyük bir eksiklik.
Ayrıca kirişsiz döşeme/ flat slab analizlerinde Workshop kullanılamıyor. Normal ve görece başarısız bir yöntem olan meshlemeyi kullanmak zorundasınız.
Posted by: Sedat C - Thursday, September 11, 2025 4:31:42 AM
Görmek istediğin katsayıları, değerleri vb kontrolleri destek@sta.com.tr adresine mail atabilirsiniz her zaman.
Sonlu elemanlar yöntemi hangi yönteme göre başarısız kalmış bunu da atacağınız maile eklerseniz sevinirim.
[u]Workshop ile kirişsiz döşeme analizi yapamadığınız bilgisi doğru değil, Workshop ile analiz yapabilirsiniz.
[/u]
İyi çalışmalar.
Posted by: fatih tercan - Thursday, September 11, 2025 6:56:39 AM
ACI318 ile kirişsiz döşeme analizinde workshop seçmeyi hiç denediniz mi acaba?
Alacağınız uyarı bu yönetmelik desteklenmiyor. Şu an için sadece TBDY2018 uyarısını göreceksiniz.
Sizin iddanız gerekli tüm maddeleri biz değiştirebiliyor olmamızdı. Ben değiştiremediğimizi ifade ettim doalyısı ile tam uyumdan bahsedemeyiz.
Posted by: Sedat C - Friday, September 12, 2025 2:34:08 AM
Bu durum, ilgili analizin gerçekleştirilemeyeceği anlamına gelmemektedir. İlk mesajınızda bahsettiğiniz “tam uyumluluk” konusu ise mevcut konu ile ilişkili değildir. Program içerisinde iki farklı sonlu elemanlar çözüm yöntemi bulunmaktadır. Bu bağlamda, workshop yerine FEA3d seçeneği kullanıldığında analiz sürecine sağlıklı bir şekilde devam edilebilmektedir.
Forumun temel amacı, kelime düzeyinde tartışmalar yürütmek değil; mühendislik projeleri, deneyimler ve teknik bilgilerin paylaşımına katkıda bulunmaktır.
Konu teknik olarak açıklığa kavuşturulduğu için burada sonlandırılmıştır.