Osman Tunahan
3 years ago
20200919_203155.jpg

Click to View Image48 View(s)

Muratt
  • Muratt
  • 88.60001% (Honored)
  • Advanced Member
3 years ago
Osman Bey;
Statik bir programdan beklediğiniz tam olarak ne bilmiyorum ama;
Çiizime göre baktığımda 20 cm genişliği olan bir döşemede bu şekilde bir karışıklığın olması süpriz olmamalı diye düşünüyorum,
kaldıki döşeme sürekliliğinde gördüğüm kadarıyla hata da var,
Ben 25 senelik bir kullanıcı olarak programımızın çözümlerinden son derece memnunum,bu tür çizimde düzeltmek gereken yerlere asla ve asla takılmıyorum,
Şöyle düşünün siz o ufak parçaları tanımlamaz isenin mevcut modelinizin davranışı çok değişirmiydi?
Veya modal analizdeki kütlle katılım oranları veya yapı periyotunuz çok değişirmiydi?
Takılmamak lazım,
Selamlar,,,
Osman Tunahan
3 years ago
Sizin memnun olmanız çıktılardaki karışıklığı düzeltmiyor maalesef.. Ayrıca bir çok kullanıcının da aynı konudan şikayetçi olduklarını görüyorum, ilerde güncellemeler ile düzelmesi dileğiyle iyi çalışmalar.
c20beton
  • c20beton
  • 90.4% (Exalted)
  • Advanced Member
3 years ago
Bu bir hesap programıdır, çizim programı değil. SAP2000 veya ETAPs ta hiç çizim yok. Bu bakış açısıyla o programları da eleştirebilir miyiz? Bu programlardan alınan sadece sonuçlar olmalı gerekirse tüm çizimler yeniden yorumlanarak tekrardan çizilmelidir. Bu bir eksiklik değildir.
İyi çalışmalar.
Osman Tunahan
3 years ago
Spa2000 ve ya ETABS beni ilgilendirmez, ben sta4cad kullanıcısıyım. Program iyi ama daha iyi olamaz diye bir şey yok.Analiz programı olabilir, daha ergonomik olması mümkündür, ilerde güncellemeler ile düzelmesi dileğiyle iyi çalışmalar.
Boza
  • Boza
  • 76% (Friendly)
  • Advanced Member
3 years ago
Osman bey, yer yüzünde karmaşık çizimleri düzeltecek bir yazılım henüz icat edilmedi.
Eleman indisleri (numarası pozu ve kesit ismi vs..) ve donatı çizimleri dar ölçekli planlarda aynı anda sunulması resimde bahsettiğiniz gibi karışıklığa yol açar. Bu tarz durumlardan kaçınmak için kalıp planını ayrı, donatı planını ayrı olarak sunmanızı tavsiye ederim. Aklı başında pek çok proje ofisi anlattığım şekilde sunum yapmaktadır.
İyi çalışmalar.

Sizin memnun olmanız çıktılardaki karışıklığı düzeltmiyor maalesef.. Ayrıca bir çok kullanıcının da aynı konudan şikayetçi olduklarını görüyorum, ilerde güncellemeler ile düzelmesi dileğiyle iyi çalışmalar.

Originally Posted by: Osman Tunahan 



Osman Tunahan
3 years ago
Aklı başında olmayan bir mühendis olarak söylüyorum, zaten kalıp ve donatı planlarını ayrı alıyoruz ama donatı planında donatı isimlerine ilaveten kiriş, döşeme ve kolon isimleri de mecburi istenmektedir, yani kalıp-donatı diye ayrılsa dahi birşey değişmez, ikincisi planları alırken çizim düzenle butonu hiç bir çizimi düzenlemeyecekse ne işe yaramakta? Üçüncüsü yeryüzünde böyle bir program mutlaka vardır dünya büyük, iyi çalışmalar...
c20beton
  • c20beton
  • 90.4% (Exalted)
  • Advanced Member
3 years ago
Merhaba,
Öncelikle bu konu altına son kez yazacağım bir tartışma konusu olmasını istemem.
İlk olarak diğer programlardan bana ne demişsiniz. Bir meslektaşınız mühendis olarak çok üzüldüm bu ifadenize. Takdir edersiniz ki maalesef statik proje yapmak program çıktısı alıp belediyenin önüne koymak değildir. Hangi program olursa olsun sadece bize yol göstermek işlerimiz kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır. Mühendis olarak bize düşen bu sonuçları değerlendirmek gerekirse yorum yaparak olaylara müdahale etmektir. Hepimizin bildiği üzere bugün hangi firma hangi yazılım olursa olsun belirli eksiklikleri vardır. Bu programların hatalı veya eksik olduğu anlamına gelmemeli. Kaygılarınıza ve isteklerinize canı gönülden katılıyorum. Daha iyisi yapılabiliyorken yapılmalı, düzenlenmeli. 2020 yılındayken neden işimizi daha da basite indirgeyecek çizimler alamayalım ki? Ancak yukarıda arkadaşımızın da bahsettiği gibi ve birazcık da yazılım bilgim olduğunu söyleyerek şunu açıklayabilirim ki bu yazılımlar çok karışık alt yapıları vardır. Örnek fotoda attığınız ve bir çok kez karşımıza çıkan dar alanlarda çizimlerin yazıların sıkışması (veyahut başka problemler) yazılımların insan zekası kadar iyi çalışamaması bazı şeyleri öngörememesinden kaynaklanmaktadır. Bunları düzenlenmede kullandığımız STA firmasının da canla başla çalıştığından eminim. Tabi ki bu çalışmaların bir ucu da firmaların gücüyle alakalı. Bugün Dünyadaki belli başlı büyük firmalar çok daha iyi bu konularda. Argeleri ve çalışan sayıları da bu büyüklükle doğru orantılı. Yine de her şeyin sonunda bizler çizimlere müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Maalesef hem analizi yapacak hem hatasız çizim yapıp bize sadece çıktı aldıracak program bulunmamakta. Kendimizden örnek vereyim. Örneğin büyük bir projede STA modelini yapıp analizden sonra aklımızda kalan soruları gidermek için yabancı analiz programları ile destekleyip ( kuvvetlere, tepkilere, donatı alanlarına, gerilmelere ...) kolon aplikasyonu sta dan çizdirip kolon donatılarına müdahale, kiriş açılımlarını alıp ( iyi ki böyle programlar var yoksa o kadar kiriş açılımını nasıl elle çizecektik) gerekli kirişlerde donatılılara müdahale yapıyoruz. Aksları tamamiyle kendim elle çizerim, nokta detayları kendimiz koyarız, boşlukları kendim açarım, üst üste binen yazıları olabildiğince kendim düzenlerim ( eğer iyice darsa paftanın yanına o bölümü baloncuk içine alıp plan 1/50 ise 1/25 şeklinde detay olarak açarım) vs. tabi bütün bunlar sonucunda biri 2günde yapıyorsa projeyi benimki 5 gün sürüyor. Piyasa rekabet ortamında istenen bir durum olmasa da ben verdiğim projenin tam anlamıyla içime sinmesini sağlıyorum.
Başta da belirttiğim şekilde isteklerinize tamamen katılıyorum. Programımızı güncellemelerle beraber çok daha iyi hale getireceklerine inanıyorum.
İyi çalışmalar dilerim, sağlıcakla kalın. Umarım yanlış anlaşılmamışızdır.
Osman Tunahan
3 years ago
Yapıcı bir yorum olmuş, iyi çalışmalar.

Quick Reply
Users browsing this topic