ziya atar
  • ziya atar
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
3 years ago
yılbaşı öncesinde duyurusunu yaptığımız güncelleme bügün itibariyle yayınlanmıştır özetle.

Yapısal değişiklikler

1)STASteel artık sadece 64 bit sürümü mevcuttur. 32 bit desteği sonlanmıştır.

2)Net 5.0 altyapısını geçilmiştir. Program açıldığında kurulum için sizi yönlendirecektir. Açılan sayfada ekteki resimdeki x64 kurulumunu indirebilirsiniz.

https://dotnet.microsoft.com/download/dotnet/current/runtime 

image.png

Click to View Image110 View(s)

Performansla ilgili geliştirmeler

1)Porgram açılış süresi bilgisayara bağlı olarak 2 3 kat hızlanmıştır.

2)Kren lerin bulunduğu modellerde analiz 2 ila 6 kat arasında hızlanmıştır. örnek bir modelde test olarak kullanan bir kullanıcıda süre 60 dakikadan 10 dakikaya düşmüştür. Daha iyi işlemcilerde süre 6 dakikadan 2 dakikaya düşmüştür.

3)3d taşıma 3d kopyalama gibi elemanların taşıma işlemlerinde program çok daha akıcı hale gelmiştir.

4)Çoklu seçin veya büyük modellerde yeni eleman ekleme gibi hemen hemen bir çok kısımda hızlandırma ve iyileştirmeler yapılmıştır.

genel anlamda önceki sürüme göre daha akıcı ve hızlı çalıştığını fark edeceğinize eminim.

Genel geliştirmeler

1)Programın ilk sürümlerinden itibaren arayüz çoklu ekran ve yüksek dpi ayarına sahip 4k gibi ekranlara uyumluydu. Bu sürümle birlikte birden çok ekran kullanımına ek olarak bu ekranların farklı dpi ayarlarına sahip olması durumuyla ilgilide geliştirme yapıldı.

2)Program kullanılan iconların bir çoğu vektörel olarak hazırlandığı için yüksek çözünürlüklü ekranlarda görüntü kalitesi korunmuş oldu.

Analizle ve tasarım ile ilgili geliştirmeler

1)Bazı modellerde burkulma modlarının bulunmamasıyla ilgili sorun çözüldü.

2)Bazı modellerde temellerin sonlu eleman ağının oluşturulmasında oluşan sorun çözüldü.

3)Tek katlı binalarda öteleme koşulunun %50 arttırılması opsiyonu kullanıcıya açıldı.

4)Bulon ara ve kenar mesefelerinin düzenlemesinde programın otomatik atadığı değerlerin tasarım sonucunda yetersiz çıkması sorunu düzeltildi. (Program otomatik bulon aralığı atsa dahi eğer yeterli mesafe ve uygun yerleşim yoksa analiz sonucunda yine yetersizlik alırsınız. )

Makrolar ile ilgili geliştirmeler

1)Aşık uzay aşık gibi makroların bazı durumlarda iteratif olarak yerlerine oturmaması sorunu düzeltildi.

Arayüz ve genel veri girişi ile ilgili geliştirmeler

1)Bu güncelleme ile birlikte stasteel ve workshop artık tamamen aynı alt yapıyı kullanmaya başladı. Bazı menü farkları dışında ve workshop ın sta4cad içinde bazı entegre işlemleri dışında iki program tamamen aynı diyebiliriz.

2)Eleman seçiminde ve eleman üstüne mouse ile geldiğinizde eleman boy malzeme gibi özet bilgiler verilmesi sağlandı.

3)Prfogramın tüm menüleri analiz yapılsa dahi ulaşılabilir durumda olması sağlandı. Analiz sonrasında herhangi bir elemanı seçip özelliklerine bakabilirsiniz. Ancak düzenlemeye kapalı olacaktır.

4)Yük ekleme menüsünde geliştirme yapıldı. Önceki sürümde büyük modellerde kullanıcı yükü girildiğinde büyük bir bekleme süresi oluyordu. Bu sürüm ile birlikte kullanıcı yük girdiğinde çok büyük modellerde dahi hızlı şekilde yüklenen yüklerin gösterimi sağlandı. Birden fazla tekil ve çoklu yayılı yük ekleme gibi geliştirmeler yapıldı.

Yük gösterimi sonucunda duvar kaplama gibi elemanların yük dağılımını ekrandan görebilir mouse üzerine gelerek yükleri inceleyebilirsiniz.

image.png

Click to View Image93 View(s)

5)Seçilen elemanları kaydederek sonradan hızlıca tekrar seçmeniz için gurup oluşturma menüsü eklendi. Ekteki reismdeki menüden seçilmiş olan elemanlara bir isim vererek sonradan hızlıca seçebilirsiniz.

Oluşturulan guruplar yapı ağacında en alt kısımda bulunmaktadır. çift tıklayarak tekrar seçebilirsiniz veya seçiliyken delete tuşuyla silebilirsiniz.

image.png

Click to View Image90 View(s)

6)Benzer oluştur komutu daha geliştirildi. Benzer oluştur komutu ile birleşim kolon kiriş duvar perde gibi bir çok elemanı benzer özellikte yeniden oluşturabiliyorsunuz.

7)Elemana özel pencere oluşturma kısmı geliştirildi. Normal veri giriş ekranındaki gibi tüm işlemleri yapabilirsiniz.

8)Seçilen aşık kuşak kren gibi makroların hangi elemanlar üzerine tanımlandığı gösterilmeye başlandı. Bu şekilde genel kren makrosu gibi makrolarda yanlışlıkla aradan eleman atlamanın önüne geçilmiş oldu.

image.png

Click to View Image91 View(s)

9)Bir eleman seçildiğinde bu eleman üzerine tanımlı makroların hepsi gösterilmeye başlandı.

10)Şekil değiştirme tasarım sonucu gibi tüm analiz sonucu inceleme kısımlarında ekrandaki filtre aktif oldu. Örneğin tasarım sonucunda modelde kompozit döşeme varsa default olarak görünecektir. Gizlemek için ekrandaki filtre kısmındna kapatılabilir.

image.png

Click to View Image92 View(s)

11)Program açılında isteyen kullanıcılar için test özelliklerini açma kısmı eklenmiştir. Şuan için test özelliği olarak şuan için test çizim kısmını kullanabilirler. Genel yerleşim ve birleşim çizimi gibi kısımlar iyi durumdadır ancak parça ve assemly çizimi şuan çok kötü durumdadır. Bu kısımın çizimlerinde atma ve hatalar olabilir. Ancak ilerleyen zamanlarda tamamen düzenlenebilir ve müdahaleye açık şekilde geliştirilecektir. Şuan için kesit 3d gibi genel yerleşim çizimlerinde grafik filtreler dahil şekilde çizimde kullanabilirsiniz.

image.png

Click to View Image94 View(s)

image.png

Click to View Image93 View(s)

image.png

Click to View Image89 View(s)

image.png

Click to View Image92 View(s)

özet olarak workshopta ve önceden test olarak açılmış sürümdeki analiz sonuç ekranları gibi bir çok konuda geliştirmeler yapılmıştır.

önceki duyurulara bakarak bilgi edinebilirsiniz.

Betonarme gerilmeler perde pier momentleri gibi bir çok sonuç inceleme menüsü iki program için birebir aynıdır. Bu konuları burda tekrardan belirtmiyorum.

guraykose
3 years ago
1.4.0.2 güncellemesi tüm kullanıcılara hayırlı olsun, Ziya bey başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz.

2 haftadır 1.4.0.0 deniyordum, arayüze ve yeni eklenen özelliklere alışmak zor olmadı, yenilikler konusunda Ziya bey yukarıda gereken paylaşımları yapmış,

bunları görmeden çam sakızı bir özellik görselleride hazırlmıştım, bilginize sunmaktan memnuniyet duyuyorum, birde sesli video hazırlamayı becerebilirsem daha faydalı olacak kanaatindeyim.

g4.png

Click to View Image72 View(s)

g3.png

Click to View Image72 View(s)

g2.png

Click to View Image73 View(s)

G1.png

Click to View Image73 View(s)

unalkeser
3 years ago
programı yeniden yükledim. Staworkshop eski versiyonunda açılıyor. yeni versiyonu bir türlü güncelleyemedim. otomatik güncelleme de gelmiyor. iskele programı da güncellenemiyor.

manuel bir yolu varsa bildirirseniz sevinirim.

ziya atar
  • ziya atar
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
3 years ago
Originally Posted by: unalkeser 

programı yeniden yükledim. Staworkshop eski versiyonunda açılıyor. yeni versiyonu bir türlü güncelleyemedim. otomatik güncelleme de gelmiyor. iskele programı da güncellenemiyor.

manuel bir yolu varsa bildirirseniz sevinirim.

Mevcut program üzerine kurulum yaptıysanız sorun yaşamış olabilirsiniz. C:\Sta4V14\WorkShop klasöründeki tüm .zip uzantılı dosyaları silin. Ardından program güncelleme görecektir.

isterseniz wsupdater .exe dosyasını çalıştırıp tüm güncellemeleri yeniden indirebilirsiniz. (öncelikle .zip uzantılı dosyaları silin )

İskele programı için yeni bir güncelleme yayınlanmadı. iskele de 1.3.6.2 sürünü son geçerli sürüm İskele programı içinde C:\Sta4V14\Iskele klasörü içindeki tüm .zip uzantılı dosyalarısilin.

Ardından program güncellemeyi görecektir.