ziya atar
  • ziya atar
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
3 years ago
Bu güncellemede özetle

1)Tasarım ayar penceresinin bazı bilgisayarlarda boyutun küçük çıkması sorunu düzeltildi.

2)Genel makas makrosunda x capraz şekli eklendi

image.png

Click to View Image43 View(s)

3)Uzay aşık ve makas aşık makrolarında alt başlık kesitlerinde kesit döndürme menüsü aktif duruma geçti.

4)Perdelerde kullanıcıların alt ve üst kısım için mesnet ekleme menüsü eklendi.

5)Betonarme kolon olarak girilen ancak boyuttan dolayı sonlu elemanlarla perde gibi analiz edilen elemanlarda menüden girilen mesnetlerin sonlu eleman modeline yansıtılması sağlandı.

6)Sonlu eleman modelinin gösterilmesinde perde poligon kolon gibi elemanlarında tanımlı mesnetlerin görünmemesi sorunu düzeltildi.

7)Modelde değişiklik yapıldığında kaydedilmeden program kapatılmaya çalışılırsa veya yeni bir proje açılırsa bu konuda uyarı veriliyordu.

Bu uyarıda geliştirme yapıldı. aşağıdaki resimdeki menüde 3 seçenek sunulmakta.

a)evet seçildiğinde model son haliyle kayıt edilir ve işleme devam edilir. yani program kapatılırsa kapanır yeni proje açılırsa yeni proje programda açılır

b)hayır model son değişiklikler kaydedilmeden kapatılır. program kapatılıyorsa kapanır başka bir proje açılıyorsa o proje açılır. Son yapılan değişiklikler kaydedilmez.

c)iptal et talep edilen işlem iptal edilir. yani program kapatılıyorsa veya yeni proje açılıyorsa hiçbiri yapılmaz model olduğu gibi kalır ancak kayıt edilmez.

image.png

Click to View Image56 View(s)

8)Sürekli temellerde donatı düzenleme sonucunda değişikliğin rapor ve tasarım ekranına yansımaması sorunu düzeltildi. Tekrar tasarım sonucu göster dediğinizde veya rapor aldığınızda son durum yansıyacaktır.

9)Analiz sorasında sürekli temellerde donatı değişimi varsa model kaydedildikten sonra tekrar açıldığında saklanan donatının okunmaması sorunu düzeltildi.

10) Eğrisel çift U çift L gibi kesitler arasına yerleştirilen ara levhaların yerleşiminde oluşan sorun düzeltildi.