ziya atar
  • ziya atar
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
2 years ago
özetle bu güncellemeye kadar yapılanlar

Analiz ile ilgili kısımlar

1)Sap2000 model aktarımında kabuk elemanların(perde döşeme kubbe vs.) ısı yükleri aktarılmıyordu bu aktarım eklendi. (workshop stasteel)

2)Dişli döşeme gibi hem kabuk hem kirişlerden oluşan karma sonlu elemanlara sahip elemanlarda ısı yükünün etkitilmesi ile ilgili sorun düzeltildi.(workshop stasteel)

3)sta4cad ile betoname çelik modellerin beraber çözümünde bodrum kat ve sütünde sadece çelik olan modellerde raporlamada üst kısım deprem yüklerinin yazmaması sorunu düzeltildi.

Analiz sonuçlarını etkileyen bir durum değildir. Sadece raporlama ile ilgilidir. (workshop)

Modelleme ile ilgili kısımlar

1)Genel makaslarda ve bunların kullanıldığı makas aşık gibi makrolarda makasların eğimli olduğu durumlarda çapraz elemanların açısal hizalanması ile ilgili sorun düzeltildi.

Yeni kullanılan algoritma kesit hizalama yönlerini değiştirmekte bu amaçla eski projerlerde kesit yönlerinin değişmemesi için opsiyon açıldı.

Bu güncellemeden sonra kullanımda otomatik olarak yeni hizalama kullanılcaktır. Eski projelerde bu hizalama sorunu yaşamıyorsanız hiçbir şey yapmanıza gerek yok.

Ancak bu sorun varsa ekteki opsiyondan yeni duruma geçiş yapabilirsiniz. Bu tip değişikleri opsiyonel yapmamızın sebebi yıllar önce yapılan projeler açıldığında hiçbir değişiklik olmasını istemiyoruz.

Çünkü en ufak bir değişim birleşim yerleşimi parça isimleri gibi imalat çizimlerini değiştirmekte. (workshop stasteel)

image.png

Click to View Image87 View(s)

2)Son güncellemelerde nokta yakalama opsiyonlarını biraz daha genişlettik ancak henüz istediğimiz seviyeden biraz uzakta. Bu güncelleme ile opsiyonel olarak genel nokta yakalamayı açma kapatma imkanı eklendi. Genel nokta yakalama mouse aks kesişimi veya çubuğun ucu gibi yakalanabilecek bir yerdeyse değilse bile mouse üzerindeki yeri seçerek veri girişi yapmanızı sağlar.

Örneğin kat planında boş bir yere mosue ile tıklayarak kolon kiriş veri girişi yapabilirsiniz. Ancak bu durum bazı kullanıcıların hatalı veri girişi yapmalarına neden oluyor. Aşagıdaki resimdeki opsiyonu kapatırsanız artık aks kesişimi ve veya eleman uçları gibi bir yer dışında veri girişine program izin vermez. (workshop stasteel)

image.png

Click to View Image85 View(s)

3)Aslında yeni bir imkan değil programın ilk çıktığından beri var olan bir komut. Ancak son güncellemelerde menüden listesinden kalmış bu konuda bildirim gelene kadarda farketmedik. Aks seçerek simetrik kopyalama yapmak yerine iki nokta seçerek seçilen iki noktadan geçen çizgiye göre simetri alma genel simetri komutu tekrar eklendi. (workshop stasteel)

image.png

Click to View Image85 View(s)

4)Perdeye yandan bağlanan birleşimlerde ankrajların ters yerleşmesi sorunu düzeltildi. (workshop stasteel)

Arayüz ile ilgili kısımlar

1)Yapı ağacında iyileştirmeler yapıldı. Büyük modellerin açılması çok fazla elemanın silinip geri al ile tekrar alınması gibi durumlarda yapı ağacından kaynaklı arayüzün cevap vermemesi ve kararlılık sorunları düzeltildi. (workshop stasteel)

image.png

Click to View Image84 View(s)

2)Seçim gurupların içinde olan elemanların silinip tekrar geri alma alınması sonucu seçim guruplarında oluşan bozulma sorunu düzeltildi. (workshop stasteel)

3)Yapı ağacından seçim gurup seçilip delete tuşu ile silmenin çalışmaması düzeltildi. (workshop stasteel)

4) Grafik ekranda ekrana sığdır ve çoklu seçim gibi işlemler çok çekirdek desteğine kavuştu bu sayede büyük hızlana sağlandı. Orta düzey modellerde zaten çok hızlı çalıştığı için farketmeyebilirsiniz ancak büyük modellerde bariz bir hızlanma sağlayacaktır. Bizim testlerimizde 2 3 katlık bir hızlanma sağlandı. (workshop stasteel)

5)Büyük modellerde ekrana sığdır komutunda aşırı hafıza kullanımı sorunu düzeltildi. (hafıza kaçağı değildir kısa süreli fazla hafıza kullanımıdır ancak düşük bellekli bilgisayarlarda yavaşlamaya neden olabilir. ) (workshop stasteel)

İskele modülü ile ilgili

sta4cad üzerinden sunduğumuz iskele modülü de stasteel ve workshop gibi net core altyapısına geçiş yaptı ve yayınlandı. Opensees üzerinden performans analizi yapan sta perform modülünde de net core a geçiş ve arayüz iyileştirmeleri için çalışmalar devam etmekte.

image.png

Click to View Image85 View(s)