ziya atar
  • ziya atar
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
2 years ago
Bu güncellemeye kadar özetle

Modelleme ile ilgili kısımlar

1)Korkuluk makrosu tekmelik hizalama ve içerde dışarda olma opsiyonu eklendi.

2)Bir model açıldığında yapı ağacı ilgili alan açılan kadar yüklenmiyordu bu yüzden yapı ağacında id vs gibi aram yapıldığında alt gurup açılmadan sonuç gelmiyordu. Artık model açıldığında yapı ağacında ilgili kısımları genişletmeden arama yapılıp sonuç alınabilir.

3)Programda düzenleme ve veri girişi gibi ekranlar gizlenmiş durumda ise mouse üzerine geldiğinde açılır hale geliyordu ancak artık daha fazla sayıda fazla pencere olduğu için mouse üzerine geldiğinde açılır hala gelmiyor. Mouse ile tıklanma esnasında açılır hale geliyor. Buradaki amaç yanlışlıkla mouse ile yapı ağacı tablo gibi pencerelerin üzerine gelindiğinde açılır hale gelmesini önlemek.

4)Tonoz kubbe gibi elemanlar çok uzun bir süredir sta4cad modelinden alınıp analiz yapılabiliyordu ancak veri giriş imkanı yoktu. Artık bu tip elemanların veri girişini yapabilir ve düzenleyebilirsiniz.

image.png

Click to View Image102 View(s)

5)Çift U kesit için yazı formatında düzenleme imkanı getirildi.

6)Kren birleşimlerinde kren konsol kirişi kolon bir tarafında değilse birleşim yerleşimi ile ilgili soru düzeltildi.

kren birleşim.png

Click to View Image108 View(s)

7)Bazı durumlarda 3d taşımada atma sorunu düzeltildi.

8)Quadro ekran kartlarında raporlamada atma sorunu düzeltildi.

9)Kren makrosu oluşturulurken iki tarafta eşit sayıda kolon yoksa makroda kren kirişinin eksik oluşması sorunu düzeltildi.

10)Çizim menüsünde iyileştirme ve geliştirme yapıldı.

image.png

Click to View Image108 View(s)

11)Çapraz levhalarında levha merkezinden verilen mesafede kenardan kesim opsiyonu eklendi. Levha seçildiğinde çubuk ekseni çizilmekte bu eksen çizgisinin levha içinde kalması önerilir.

çapraz levha kesim.png

Click to View Image104 View(s)

12)3d bulon ve ankraj düzenleme sonrasında editörlerin ekranda kalması sorunu düzeltildi.

13)Yeni yapı ağacı gibi bazı özellikler modelle eş güdümlü çalışmakta örneğin analiz yaptığınızda yapıya eklenen yüklemeler veya analiz silindiğinde yapıdan silinen yüklemeler gibi daha bir çok etkileşim bazı yerlerde programda yavaşlamaya neden olmakta. Kullanıcılardan gelen bildirimlere göre eskiye göre bekleme olan yerlerde hızlandırma sağlandı. Örneğin ssd li bir bilgisayarda analiz sil komutuna 1 2 saniyelik bekleme giderildi artık anında tepki veriyor.

14) Test çizim ekranlarında eskiden renklendirme yerine çizim ikonları eklendi. Zoom fit komutunun çizim penceresi yerine veri giriş penceresini etkilemesi düzeltildi.

image.png

Click to View Image91 View(s)

15)Yeni akrajlı birleşim detayı eklendi.

yeni birleşim2.png

Click to View Image94 View(s)

yeni birleşim.png

Click to View Image90 View(s)

16)Programın birleşim algoritmasında iki veya daha fazla eleman bulonla bağlandığında bu elemanların kesişim bölgesi bulunup bu bölgeye otomatik olarak bulonlar yerleşmesi sağlanıyordu. Bu algoritma hızlı çalışacak şekilde yazılmış ve bugüne kadar iyi şekilde çalışıyordu. Ancak bazı nadir durumlarda istenilen sonuç alınamıyordu. Bu algoritma tamamen parametrik çalışacak şekilde yenilendi. Bu tip alt düzeyde değişimmler genelde istenilen bir durum değil modelde değişim parça isimlerinde değişim veya modellerde değişim gibi istenilmeyen sonuçlar oluşabiliyor.

Ancak yaptığımız testlerde bir hız kaybı yaşanmıyor şu ana kadar bize gelmiş bir açılmama veya bulon konumunda değişim gibi bir sorun gelmedi.

17)Genel makas makrosunda düzlem dışı hizalamada atma sorunu giderildi.

18)genel makas makrosunda çapraz elemanlar için ara kaçıklık opsiyonu eklendi.

19)Programda tüm eleman tiplerini toplu halde düzenleme imkanı var örneğin toplu halde tün taban levhalarını, tüm alın levhalarını, tüm çelik kolonları, tüm alın levha bulonları gibi.

Ancak kullanıcı aynı anda yapıdaki tüm levhaları ,tüm bulonları tüm ankrajları veya aynı anda tüm çelik profilleri (çelik kolon+çelik kiriş) veya tüm elemanların görsel ayarlarını değiştirmek isterse bu konuda eksiğimiz vardı. Yeni eklenen imkan ile seçtiğiniz elemanlar içindeki tüm bulonları ankrajları levhaları hızlıca düzenleyebilirsiniz. Yapacağınız tek şey ekrandan seçim yapmak (tüm yapıda seçilebilir) aşağıdaki menü butonuna basmak. Açılan menüde elemanın tipine bakılmaksınız ortak özellikleri değiştirebilirsiniz. Şuanda tüm elemanlar için görsel,çelik elemanlar için malzeme, tüm bulon tipleri,tüm ankraj tipleri ve tüm levha tiplerini hızlıca düzenleyebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda daha fazla seçenek gelecektir.

image.png

Click to View Image92 View(s)

image.png

Click to View Image86 View(s)

ANALİZ İLE İLGİLİ GELİŞTİRMELER

1)Eğrisel elemanlar ve kubbe tonoz gibi elemanlı modellerde sonlu eleman ağı geliştirildi.

image.png

Click to View Image81 View(s)

image.png

Click to View Image78 View(s)

2)Kubbeli bazı modellerde hesap modelinde hatalı link oluşumu sorunu düzeltildi. (Her zaman tüm modellerde analiz modelini incelenmesi önerilir )

3)Sap2000 aktarımında rijit link olarak kullanılan elemanlar sap2000 e çubuk olarak aktarılıyordu. Ayarlamalar yapıldığı için analiz sonuçları uyuşuyor ancak sap2000 de taarım yapıldığında bu link olarak gönderilen bu elemanlarda tasarıma giriyordi. Son yapılan geliştirme ile birlikte program hesap modelinde oluşturulan link elemanları sap2000 içinde bulunanlink elemanı olarak aktarımı yapılıyor.

image.png

Click to View Image94 View(s)

image.png

Click to View Image97 View(s)

4)Sürekli temel analizinde raporlamada zemin gerilmesi değerinde burulmadan kaynaklı değerin yazılıp çökmeden kaynaklanan değerin yazılmaması sorunu düzeltildi.