ziya atar
  • ziya atar
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
2 years ago
Özetle bu güncellemeye kadar yapılan değişiklikler

1)Ek birleşimlerinde oluşan atma sorunu giderildi.

2)Genel makas makrosunda oluşan hizalama sorunu giderildi.

3)Filtreleme editöründe şununla başlar şununla biter gibi filtreleme seçeneklerin çalışmama sorunu düzeltildi.

Örneğin part veya montaj isimlerinde B ile başlayanları seçmek istediğinizde ekteki gibi yapabilirsiniz.

image.png

Click to View Image115 View(s)

4)Çizimler dwg olarak kayıt edildikten sonra cad programlarında kopyalama taşıma gibi işlemlerde oluşan bekleme ve yavaşlık sorunu düzeltildi.

5)Sürüm 3 te yayınlanacak olan yeni raporlama sistemi kullanıcılara opsiyonel olarak açıldı. Program giriş ekranında test özelliklerini aç seçeneğini seçerek test olarak açılan özellikleri kullanabilirsiniz.

Test olarak açılan kısımlar sürüm 3 te son halleriyle mevcutta olan kısımların yerine geçecektir. Bu aşamada bu kısımlarla ilgili yapacağınız geri dönüşler önemli etkiye sahiptir. Tablolar ile guruplama sıralama filtreleme gibi imkanlarla esnek şekilde analiz datalarını kullanabilirsiniz. Rapor kısmında ise daha çok sunuma yönelik çıktı alabilirsiniz.

http://staforum.sta4.net/Posts/t1286-2-1-7-guncellemesi  burayı inceleyebilirsiniz.

5-1)Yapı ağacında tablolara ek olarak rapor kısmını eklenmesi ile hızlı şekilde istenilen raporlamanın gösterilmesi sağlandı. Yapı ağacında herhangi bir rapora mouse ile iki kez tıklandığında ilgili rapor açılacaktır. Ana başlık tıklandığında ise alt başlıklarla birlikte topluca rapor gelecektir. Toplu rapor almak yerine hızlıca ilgili rapora ulaşıp incelenebilir.

image.png

Click to View Image116 View(s)

5-2)Yapı ağacının yanı sıra toplu halde seçmeli olarak rapor alma imkanı eklendi.

image.png

Click to View Image114 View(s)

5-3)Firma logo firma ismi gibi parametreler kullanıcıya açıldı ilerleyen zamanlarda daha fazla opsiyon açılmış olacaktır.

image.png

Click to View Image103 View(s)

5-4)Raporların görüntülenme ekranı aşağıdaki gibidir. Sol taraftaki döküman haritası ile hızlıca ilgili yere gidebilir ve arama yapabilirsiniz.

image.png

Click to View Image97 View(s)

5-5)Farklı formatlarda dışarı aktarım yapabilirsiniz. Mevcut raporlamaya göre Pdf aktarımda do pdf gibi harici bir yazılıma ihtiyaç kalmamıştır. word aktarımda bu yazılımların bilgisayarda kurulu olmasına gerek kalmamıştır. word e aktarımda oluşan kayma sorunu giderilmiştir.

image.png

Click to View Image94 View(s)

image.png

Click to View Image92 View(s)

Raporların kullanıcı tarafından düzenlenmesi, kullanıcının kendisinin yeni bir rapor şablonu oluşturması gibi sürüm 3 hedefimizde olan özellikler için çalışmalar devam etmektedir. Burada bahsetmediğim diğer bir çok yer için deneyip kullanmanızı öneriyorum.

6)Windows 10 da çalışan tüm uygulamaların sorunsuz şekilde windows 11 de çalışması beklene bir durum. Yinede belirli bir süredir yaptığımız testlerde programlarla ilgili bir soruna rastlamadık.

image.png

Click to View Image108 View(s)

image.png

Click to View Image110 View(s)