Muratt
  • Muratt
  • 88.60001% (Honored)
  • Advanced Member Topic Starter
5 years ago
2018 tarihli yönetmeliğe göre ŞDGT göre uygulama adımları veya çözülmüş örnek varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
Ömer Bey
5 years ago
Bu konudan ben de muzdaribim. Elimdeki proje DTS1a olduğundan yönetmelik ŞGDT olucak diyor. Ancak nasıl olucak? İki bloklu yapı mevcut yapı ve kat eklenmek isteniyor. Nonlineer ayrı bloklara olmuyor, kat ekleyince Perform olmuyor 😞
fuat
  • fuat
  • 65.2% (Friendly)
  • Member
5 years ago

Bu konudan ben de muzdaribim. Elimdeki proje DTS1a olduğundan yönetmelik ŞGDT olucak diyor. Ancak nasıl olucak? İki bloklu yapı mevcut yapı ve kat eklenmek isteniyor. Nonlineer ayrı bloklara olmuyor, kat ekleyince Perform olmuyor :(

Originally Posted by: Ömer Bey 



Baktım ama bulamadım da tam olarak yönetmeliğin hangi maddesine/tablosuna dayanarak DTS1a olan yapıların ŞGDT çözümü yapılacağına kanaat getirdiniz acaba?
Ömer Bey
5 years ago
Şöyle izah edeyim Fuat bey: sf 35 tablo 4.1 sf 17 tablo 3.3 (Hn=7.2)BYS 7, sf16 tablo 3.2 BKS 1 olduğu için DTS 1a, yönetmelik sf18 tablo 3.4.c tasarımın ŞGDT ile yapılmasını öngörüyor.
Ancak Sta destek'i arayıp bilgi aldığımda, gözden kaçırdığımız bir detayı hatırlattılar. Yönetmelik Performans analizini Yüksek yapılar için zorunlu tutuyor, dolayısiyle benim yapımda sadece nonlineer pushover analizi yeterli oluyormuş.
Ayrıca Performans analizi ile ilgili olarak yüklenmiş eğitim videosu da yöntemi açıklıyor.
Desteğinden ötürü Sta'ya bir kez daha teşekkür ediyorum.

Quick Reply