board logo
Murat
  • Murat
  • 70.8% (Friendly)
  • Member Topic Starter
2 years ago
"Gurup Oluşturma " sanki patlatılmış bir makası tekrar makas gurubu oluşturmak için düşündüm.

Ama gurup yaptıktan sonra nerede kullanılacağını bulamadım.

Ne işe yaradığı?

Nasıl kullanılacağı ?

İlgili bilgi bulabilirmiyim.

guraykose
2 years ago
patlatılmış makasa müdahele edildikten sonra tekrar makas makrosuna dönüştürme istek listesi arasında ve henüz eklenmedi, grup bu işi yapmıyor.

grup topluca müdahele imkanı veren , istediğiniz zaman topluca seçip özelliklerini değiştirebilme silme, kopyalama, taşıma  ve benzeri birçok değişikliği yapabilmek için, flitre imkanlarından da  yararlanılarak yapacağınız bir uygulamadır.

G.Köse

guraykose
2 years ago

patlatılmış makasa müdahele edildikten sonra tekrar makas makrosuna dönüştürme istek listesi arasında ve henüz eklenmedi, gurup bu işi yapmıyor.

gurup topluca müdahele imkanı veren , istediğiniz zaman topluca seçip özelliklerini değiştirebilme silme, kopyalama, taşıma  ve benzeri birçok değişikliği yapabilmek için, flitre imkanlarından da  yararlanılarak yapacağınız bir uygulamadır.

G.Köse

Originally Posted by: guraykose 

ziya atar
2 years ago
Murat bey,

Gurup oluşturma yaptığınız seçimleri kayıt edip ardından topluca tekrar seçip düzenlemenize yarıyor. Büyük bir modelde ilgili kısımları tek tek seçip kesit değiştirdiğinizi düşünün ardından tekrar yapmak istediğinizde tekrar tek tek seçmeniz gerekiyor. Bunları bir sefer seçip gurup olarak kayıt ederseniz yapı ağacından çift tıklama ile hızlıca yeniden seçebilirsiniz. Ayrıca gurupta olan elemanları tüm program bazında gizleyebilirsiniz. Özellikle bim dwg gibi alınan modeller otomatik olarak guruplanır istenirse çalışırken gizleyebilirsiniz. 

gurup seçim.png

Click to View Image97 View(s)

Güray bey,

Bir makronun patlatılıp ardından tekrar makro yapılması en çok gelen talepler arasında ancak teorik olarak yapılması mümkün değil. Örneğin bir makası patlattınız ve elemanların yarısını sildiniz veya bazı elemanların kesitlerini değiştirdiniz bunu tekrar makas yap dediğinizde makas makrosunun bu özelliklere sahip olması gerekiyor olsa bile tekrar yönetmesi çok zor.

Kullanıcılardan gelen talepler arasında hemen hemen en yukarıda olan iki konu  istenilen yere ek konulması ve makro içindeki bir elemanın kesit vs gibi özelliklerinin makrodan bağımsız olarak değiştirilmesi geliyor. Bu iki konu modelleme ile ilgili en çok talep edilen konu ve basit görünsede yazılımsal olarak bizi zorlayan iki konu. Çünkü genel bir çözüm üretmeniz gerekiyor aksi halde programdaki tüm makrolar içine çok fazla opsiyon ve seçenek açmanız gerekiyor aksi halde program kullanımı zorlaşıyor. 

Sürüm 3 kapsamında 

1)Kullanıcı ister makroya ait bir eleman olsun ister bağımsız bir eleman olsun istediği yerde bir elemanı istenilen uzunlukta bölebilecek. Örneğin makasın üst başlığı alt başlığı veya makasın iç elemanı olabilir. Modeldeki tüm elemanlara bunu yapabilecek. 

Mevcut sürümde bir elemanı böldüğünüzde program o eleman üzerindeki makroları patlatır ve yeni bölünen elemanlara göre bileşimleri tekrardan tanımlar. Yukarıdaki bahsedilen özellikte ise örneğin makas üst başlığını başlangıçtan 3 metre ilerde böldünüz program makası ve makas üst başlığındaki aşık veya diğer tüm makroları korur aynı şekilde birleşimleri korur. Yani modelde hiçbir değişiklik olmadan ve tüm makroları patlatmadan bunu yapmış oluyorsunuz. 

Benzer şekilde iki kolon arasında bir kirişiniz var  ve bu kiriş üsütnde birleşimler kiriş seri gibi makrolarınız var. Ancak kirişin iki ucuna ek koymak isterseniz bu imkan ile tüm herşeyi nokta virgül aynı bırakarak ek ekleyebileceksiniz.  Kiriş bölünse dahi üzerindeki kiriş seri gibi makrolar hiç bozulmadan çalışmaya devam edecek. 

2)Modeldeki herhangi bir makrodaki elemanı seçip  (alt+mouse sol tuş) o eleman istenilen kesit ve özellikleri tanımlayabileceksiniz. Bu şekilde örneğin makas için kenardaki bir dikme veya çapraz elemana farklı bir kesit atayabileceksiniz. Tabiki bu malzeme, elemanı analiz dışı bırakma veya elemanı makrodan dışlama gibi bir çok imkan olabilir. 

Özetle sürüm 3 te bu imkanlar eklenmiş ve çalışma tamamlanmış durumda ancak  bazı testler hata kontrolleri  menü gibi kısımlar tamamlandığında  burada detaylı olarak yazacağız. 

https://forum.sta4.net/Posts/t1238-STASteel-3-0-yol-haritasi  

Bu iki madde büyük oranda kullanılan makroların patlatılmasına gerek kalmadan düzenleme yapma imkanı sağlayacağı için bahsedilen soruna çözüm olacağını umuyorum. 

 

guraykose
2 years ago
haklısınız Ziya bey, 2 madde halinde açıkladığınız 3.0 versiyon özelliklerinden bir kısmı, birçok isteği karşılayacak , o zaman sabırla yeni versiyonu bekliyoruz!