board logo
ademaslan33
8 years ago
eğimli çatı projemde çelik levha ile ölü ve hareketli yük tanımlıyorum ama çelik levha eğimli durmayıp düz bir şekilde duruyor. eğim almıyor. nasıl düzeltebiliriz.
guraykose
8 years ago
Eğimli çatı, çelik levha, ölü ve hareketli yük?

1. Çatılar doğaları gereği zaten eğimli olurlar,

2. Çatılar kaplanır, bunun için aşıklar kullanılır,

3. Çati makası veya portal kiriş üzerine aşık tanımladığınızda, otomatik olarak çatı döşemesi, yi yine otomatik olarak, zati, rüzgar ve kar yükleri tanımlanmış olur.

4. Proğramın doğrudan sunduğu bu imkanalrı kullanmak varken, çelik levha niye, çatıdaki ölü yük elle niye giriliyor ki?, sistem kesitlerin zati yüklerini doğrudan alır, çatıda hareketli yük niçin? kar ve rüzgar yükünü yine otomatik alır.

Ön göremediğim farklı bir durum söz konusu ise, modelinizi eklerseniz ona göre çözüm buluruz.

G.KÖSE

ademaslan33
8 years ago
çatı makasının altına asma tavan hava kanalı üzerine de çatı da müdahele durumunda insan çıkarsa diye genel olarak G:0.5 kn/m2 Q: 0,7 kN/m2 yük tanımlamıştık. bulunduğumuz yerde kar yükü olmadığı için kar yükü girmiyoruz.

birde söylediğiniz şekilde hareketli yükü nasıl tanımlayabiliriz. ikincisi farklı bi projede kar yükünü girmeyip sabit yükü kar yükü kısmından tanımlasak olur mu

ziya atar
8 years ago
Projeyi steel@sta.com.tr ye mail atın veya burada paylaşın. Asma tavan nereye yapılacaksa belirtin.

Asma tavan yapıalcak yere çelik levha tanımlarsanız çelik levhada ölü ve hareketli yük mevcut bu şekilde yükleme yapabilirsiniz. Veya yükleme yapacağınız elemanları seçip manüel istenilen formada hareketli yük te tanımlanabilir