board logo
follower
  • follower
  • 72.4% (Friendly)
  • Newbie Topic Starter
5 years ago
TBDY 2018 performans analizi pdf okudum.

DD2 Dayanıma Gore Tasarımda Kontrollu Hasarla ilgili olarak 4. bolum refere edilerek kontrollu hasarın saglandıgı belirtilmiş.

Benim şoyle bir onerim olacaktı.

STA4-CAD deprem raporunda dayanıma gore tasarımda performans hedefleri bolumunde DD2 normal performans hedefi Kontrollu Hasar,Degerlendirme Tasarım DGT Dayanıma Gore Tasarım yazmaktadır.

Sonuçların prınterden alınması kısmında yapı text out ve yapı grafik out sol uste ilk sıraya tbdy 2018 kontrollu hasar performans raporu ikonu konulsa bu raporun içeriginde aynen stasteel programındaki rapordaki gibi yetersiz eleman listesi bolumuyle başlasa devamında kolon perde kiriş elemanları liste olarak sunulsa tum kontrollerin yeterli olduguna dair tikler olup altınıda 4. bolumdekı ılgili madde yazılarak kontrollu hasar performans hedefi saglanmıştır ifadesi olursa bence cok guzel olur.Ya da sadece stateeldeki gibi yetersiz elemen listesi altınada sadece 4. bolumdekı madde yazılarak kontrollu hasar performans hedefi saglanmıştır ıfadesini iceren rapora ait ıkon konulursada yeterli olur.

Yapı text out yada yapı grafik bolumunde ılk sıraya konulma sebebi deprem raporunda bu belirtilmiş olan performans hedefinin tamamlayıcısı olarak ayrıca eleman yuk bilgilerinden once gelerek tum taşıyıcı elemanlanlara aıt statik ve betonarme kontrol yapılmadan once ozet olarak stateel raporundaki gibi yetersiz eleman listesini gorebilecegız ayrıca sonuçların yazırma kısmında yıne yapı performansı kısmından bagımsız bır yerde yapı text out ve yapı grafik bolumunde olacagı için bu ıkon performans bolumu aktıf olmasada yapı text out ve yapı grafık bolumunde bulunacagından her daim aktif olacaktır.

Degerlendirmenizi rica ederim.