board logo
Taner6685
  • Taner6685
  • 52% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
4 years ago
Merhabalar,

Programı yeni öğreniyorum ve asmolen döşemeli proje analiz sonucu K214 ve K215 kirişlerinde kesit yetersiz hatası verdi. Kesit büyütmek istemedim ve donatılarda bir değişiklik yapmak istiyorum. Ne gibi bir değişiklik yapılabilir. Ek olarak resimdede görüldüğü gibi yine kiriş yetersizliğinden dolayı D209 VE D215 asmolen döşeme nervür yönlerimi değiştirdim. Proje teslim aşamasında nervürlerin farklı yönlerde olması bir sorun çıkarırırmı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekran Görüntüsü (189).png

Click to View Image483 View(s)

Ekran Görüntüsü (187).png

Click to View Image486 View(s)

MEHMET GÖKÇE
4 years ago
nervür yükü ve yönü problemi yok gibi görünüyor. sadece k215 kısa kiriş olduğundan ciddi deprem momentleri almış. azaltmak için x yönünde perde ilavesini yapman klasik tavsiyem olur. buna imkan yoksa kolon kiriş ebatlarını büyütmek zorunda kalacaksın.
Taner6685
  • Taner6685
  • 52% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
4 years ago
Hocam, neden sadece 2. kattaki kirişlerde sorun olmuş onu anlamadım. Aynı hizada diğer katlardaki kirişlerde sorun yok. Ve ek olarak donatılarda bir değişiklik yapamazmıyız. Mesela resimde görüldüğü gibi sol üst ilaveyi değiştirsek sorun çözülürmü?
MEHMET GÖKÇE
4 years ago
Diğer kirişlerinizin neden zorlanmadığına cevap verebilmek için datanızı paylaşmanızı isteyeceğim. Kirişte donatı değişimi ise yapma imkanınız yok. çünkü max. donatıyı aşmış. Önceden ifade ettiğim gibi ebat değişimi ve/veya eleman ilavesi ihtiyacı var.
Taner6685
  • Taner6685
  • 52% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
4 years ago
Teşekkür ederim hocam, Kesit değişikliği yaptım.