board logo
myilmaz28
  • myilmaz28
  • 71.8% (Friendly)
  • Newbie Topic Starter
7 years ago
z+5 katlı bir yapının statiğini yapıyorum . perdede çıkan donatı 93*16 , kolonda çıkan donatı da resimde belli . bu kadar fazla çıkmasının sebebi nedir ? çözümü nasıl olur ?

asiri.jpg

Click to View Image269 View(s)

csproje
7 years ago
Sayın myilmaz28 ,

Poligon kolon yerine köşelere kolonlar koyun aralarıda panel tanımı yaparak bu durumu aşabilirsiniz. Fakat şöyle bir durumda var. panel aralarında bulunan kolonlar da temelde zımbalama hesabı yapılmayabilir ibaresi olduğundan zımbalama hesabı yapılmaz.Başka alternatifler de yapılabilir. data ları yollarsanız yardımcı olabılırız.

İyi çalışmalar.

myilmaz28
  • myilmaz28
  • 71.8% (Friendly)
  • Newbie Topic Starter
7 years ago
  RIFAT DUNDAR 11 PARSEL.rar (204kb) downloaded 125 time(s).

projeyi ekledim . özellikle perdenin ve merdiven etrafındaki kolon donatılarının fazlalığı hakkında cevap istiyorum . iyi çalışmalar

csproje
7 years ago
dosya ektedir. Fakat Yüklere gösterdiğiniz ilgiyi eleman rijitliklerine de gösterin. Deplasmanlar biraz fazla. Kolon boyutlarını arttırmanızı öneririm. İ  RIFAT DUNDAR 11 PARSEL.rar (413kb) downloaded 144 time(s).i çalışmalar.
Gürkan İlgin
7 years ago
Şahsi düşüncem bu modelde donatının fazla çıkması modellemenizin bir sonucu. Sonuçta perdesiz tasarladığınız bir yapının merkezinde asansör çekirdeğini perde yaparak yapının tün yatay yüklerini bir yapı elemanında toplamışsınız. Bu da zemin katınızda (perdeli katınız var ise üst katı da diyebiliriz) büyük bir kesme kuvvetine bağlı aşırı donatılanmış bir perdeniz ortaya çıkacak. Yapınızda mümkünse ya çok sayıda ve birbirine yakın ebatlarda perdeli model üretmeye çaba gösterin, ya da güçlü ve dengeli kolonlar ile model oluşturun. Bu modelde zemin katta bu perdenin imalatında uygulama hatası yapılması durumunda bu yapı doğrudan göçme mekanizması gösterecektir.