board logo
civilmehmetkara
7 years ago
Sta4CAD’de 2m’lik temel yüksekliği tasarlanması gerektiğinde, örneğin; 1m mütemadi üstüne 1m yükseltme perdesi olması durumunda ve zemin katın kotu +1.00 olması durumunda ve kat yükseklikleri her katta 2.80m olması durumunda;

Temeli hangi şekilde tasarlamak gerekir, hangisi doğru olacaktır?

Screenshot_1.png

Click to View Image88 View(s)

Yukarıdaki durumda (1.mütemadi temel bilgisi yazan şekilde) kat yüksekliği 2.80m olarak girilecek ve aplikasyon kot farkına +1.00 girilecektir.

Screenshot_2.png

Click to View Image80 View(s)

Yoksa yukarıdaki (2.mütemadi temel bilgisi yazan şekilde) gibi temel yükseklikleri girilip, kat yüksekliği zemin katda 3.80m ve aplikasyon kot farkına 0 girmek mi gerekir?

csproje
7 years ago
Yükseltme perdesini kat yüksekliğine ekle. Temel yükseliğini Alt Kot olarak gir. sorunun çözülecektir.Aplikasyon Kot Farkı yerine de ilgili mimarı projedeki kotu yaz.Kat kotları kat yükseliğine göre otomatik ayarlanacaktır.

civilmehmetkara
7 years ago
Teşekkür ederim öncelikle. Yani siz alttaki resimdeki gibi tanımlamamın doğru olacağını söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam? Benim sorum ise, bu 2tanımlama arasındaki fark, üstteki gibi tanımlandığından Kolon Alt Kotu temele basması gerektiğinden yükseltme perdesi boyu kadar -kot almakta. 2Durum ilede Analiz ettiğimde sonuçlar aynı. Sta4CAD'in kendi eğitim videolarında Kolont Alt Kotu negatif olmamalı gibi bir ibare var, bu ibare beni kuşkulandırmakta. Bu 2tanımlama arasında bir fark var mıdır?