54 METRE GENİŞLİĞİNDE 130 METRE BOYUNDA BÜYÜK BİR ATÖLYE İÇİN RADYE TEMEL ÇİZİYORUM. BU TEMELDE ATÖLYEDE ÇALIŞACAK USTALARIN İÇİNE İNİP ALTTAN ARAÇLARI TAMİR ETMESİ İÇİN 1M*13M LİK RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ ŞEKİLDE 5 AYRI YIRTIK VAR. BEN BU YIRTIKLARIN YERİNİ BOŞ BIRAKTIM. KALAN YERLERE RADYE PLAK TEMEL ATTIM. FAKAT 12 AYRI TEMEL ÇIKTI. DAHA SONRA BU TEMELLERİN HEPSİNİN İSMİNİ PL1 YAPTIM. ŞİMDİ ACABA BENİM YAPTIĞIM TEMEL TEK BİR TEMEL ŞEKLİNDEMİ DAVRANACAK YOKSA 12 FARKLI TEMEL GİBİMİ DAVRANACAK. YOKSA BU KADAR TEMEL MEYDANA GETİRMEK YERİNE BEN PROGRAMDA BU YIRTIKLARI ATMASAYDIM DA AUTOCAD DA DÜZENLEME YAPARKEN Mİ YIRTIKLARI GÖSTERSEYDİM. AYRICA BÖYLE BÜYÜK RADYE PLAKLARDA DERZE GEREK VARMIDIR.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜR EDERİM
Click to View Image153 View(s)
25-30 cm kalınlıkta radye plak oluşturun, bu plaklar sayesinde bu plak kalınlığı kadar çukur kenarlarında otomatik düşey plaklar oluşacak ve sonlu elaman ağına dahil edilecektir. böylece gerçek modelide kurmuş olursunuz, zemin ile temas yüzeyide artacağından bir miktar gerilme azalmasıda sağlanabilir. 54*130 ciddi boyutlar, temelde dilatasyon zeminin homojenliği, sondaj loglarındaki zemin cins ve yüksekliklerinin değerleri, farklı bölgelerdeki oturma değerlerine göre vede üst yapıdaki dilatasyon geometrisine bağlı olarak düşünülmelidir.
Ayrıca proğramın detay kütüphanesinde yer alan geniş temellerde beton dökümü bilgisinden yararlanılmalıdır.
G.KÖSE
Click to View Image150 View(s)
güray bey temeli 70 cm düşündüm ama daha analiz yapmadım kurtarmazsa kalınlaştırabilirizde. çukurlarda 130-140 cm civarı olur muhtemelen. yani temel üst kotundan 140 cm filan kazılır. çünkü bi insan inip araçları alttan tamir edebilmeli. zaten temelin üst kotu ile zemin kotu aynı seviyede.
projenin sta4cad uzantısını ekledim bakabilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim sağolun
ATOLYELER TEMEL_2.ZIP (4,699kb) downloaded 154 time(s).
The STA Bilgisayar uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies. More Details Close