dunlu
  • dunlu
  • 52.6% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
a year ago
İyi çalışmalar,

benim iki adet sorum var:

1) Bir modelde makro kullanarak yapılan elemanlara yük girilemiyor. Yük girmek için patlatmak gerekiyor. Patlatınca da çizimlerde patlatılan elemanı yekpare olarak çizmiyor. Örneğin makası patlatıp yük verdiniz, çizimlerde makasları çiz komutunu verince patlatılan makası çizmiyor. Bu konuda ne yapabiliriz.

2) Modeli bitirdikten sonra Assembly ve part isimlerini nasıl değiştirebiliyoruz? İstediğimiz isimleri nasıl verebiliriz?

ziya atar
a year ago
1)Makrolarda içindeki elemanlarda kesit değiştirme ve düzenleme gibi talepler çok fazla geliyor. Burdaki en büyük sorun bir makro içindeki elemanın özelliğini değiştirdiğinizde bu özleliği koruyabilmek. Örneğin 10 parçaya bölünmüş bir makasta kullanıcı ortadaki dikmenin kesitini değiştirise veya başka tanımlamalar yaparsa ardından makasın bölüm sayısını 8 veya 12 parçaya bölerse tanımlanan bu özellikler nasıl korunacak veya korunacaksa hangi elemanda saklı kalacak. Bu bir belirsizlik oluşturuyor.  Sürüm3 makro içindeki elemanlara farklı kesit tanımlama gibi bazı özelliklere kullanıcı müdahele edebilecek. Anck makro değişirse bunlar iptal edilecek.  

Çizim olarak montaj çizimi aldığınızda makas birleşimleri varsa makası yine bir bütün olarak çizecektir ancak makas makrosu gibi detaylı bir çizim alamassınız.  

2)Montaj ve parça isimleri için elemanlara ön ek ve başlangıç numarası verebiliyorsunuz. Bunu aşagıdaki menüden değiştirebilirsiniz.

image.png

Click to View Image84 View(s)

dunlu
  • dunlu
  • 52.6% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
a year ago
Cevaplar için teşekkürler. İleride programa elemanların tamamının part ve assmebly numaralarını değiştirebilme özelliği eklerseniz sevinirim. Bunu neden istiyorum? Bir projemizde yük vermek için makroyu patlatıp analiz ve tasarımımızı o model üzerinden yaptım. Sonrasında bir model de çizim için kurup makroları patlatmadan güzelce çizimlerimizi aldım. Fakat burada raporu diğer modelden aldığımız ve iki modeldeki part ve assmebly isimleri farklı olduğu ve müdahale edemediğimiz için paftalardaki part ve assmebly isimlerini tek tek elle düzeltmek zorunda kaldık. Bu isimleri manuel olarak modelde değiştirebilirsek eğer bu gibi durumlarda çok zaman kazanacağız. Güncelleme ile bunu getirirseniz çok sevinirim.
ziya atar
a year ago
Gelecek sürüm ile makroları patlatmadan elemanlar üzerinde değişiklik yapabileceksiniz bu farklı kesit veya yükleme gibi durumlarda modellemeyi kolaylaştıracaktır. 

Gelen talep ve önerilere göre öncelik ve aciliyetine göre elimizden geldiğince eklemeye çalışıyoruz.