civilmehmetkara
7 years ago
Sta4CAD’de yatayda eğimi 15dereceden fazla olan çapraz kiriş tanımlanabilir mi?
csproje
7 years ago
Evet tanımlayabilirsin. İstediğin kesitte kiriş tanımladıktan sonra tanımlı kirişin "Kiriş Bilgisi" toolbar ına gir. Aşağıda Sol kot ve Sağ kot kısmına istediğin eiğmleri cm cinsinden yazabilirsin. Fakat bunu yapabilmen için En altta PANEL yazısının altındakı sekmeyi kapatman gerek.(Kiriş (sol kot=sağ kot).

dikkat etmen gereken bir başka hususta. Elemanın ne olarak tanımlaman gerektiği durumu. Yönetmelikte Nd<= 0,1.Fck.Ac şartını sağlayan elemanları kiriş olarak tanımlayabilirsin der. Bu şartı sağlamayan eleman kolon olarak tanımlanır ve tasarlanır.

İyi çalışmalar.
civilmehmetkara
7 years ago
Peki çok teşekkür ederim çapraz kiriş derken x-y düzleminde çapraz kirişi kastetmiştim, şimdi farkettim sorumu güzel anlatamamışım
avcioglu
  • avcioglu
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member
7 years ago
Eğik aks tanımlayabildiğiniz için istediğiniz açıda kiriş girebilirsiniz. Galiba yardımlardaki 15 derece mevzuunu soruyorsunuz, orda şu kastediliyor, sürekli iki kiriş arasındaki açı 15 dereceyi geçiyorsa program bunların demirlerini tek parça vermez kırıp iki parça olarak verir. İsim girilirken de ayrı isim girilmeli.
civilmehmetkara
7 years ago
Evet hocam çok teşekkür ederim sorduğumda tam da buydu. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Quick Reply
Users browsing this topic