ziya atar
8 years ago
Bu forum sta kullanıcılarının kendi aralarında bilgi paylaşımı yapmaları amacıyla hazırlanmıştır. Teknik destek vermek amacıyla hazırlanmamıştır.
emrezengin
8 years ago
Geç kalınmış bir uygulama. Çok iyi oldu şimdi. Hayırlı olsun
medeniyetmuhendisi
8 years ago
forumda teknik desteğin verilmeyecek olması biraz eksi bir durum..

lakin arkadaşın dediği gibi geç kalınmış bir durum olsada forumun açılması güzel olmuş..

başarılar


guraykose
8 years ago

Kullanıcılar arasında bilgi paylaşımıda teknik destek sayılır,  boza gibi, Ünver bey gibi tecrübeli mühendis arkadaşlar aramızdalar ve bilgi birikimlerini sunmaktan memnun olurlar.

rıdvan
6 years ago
mrb arkadaşlar bu sorumu yanıtlarsanız çok memnun olurum
Yeni Bit Eslem Resmi.bmp

Click to View Image228 View(s)

. burda görüğünüz gibi göstermek amacıyla iki tane basit çerçeveli sistem çizdem soldaki şekilde kirişlerin düğüm noktaları tamamen birbirine değmiş durumda (K101 kirişi aksı 1X ile 14X arasında K102 kirişi ise 14X ile 3X arasında) ve (K107 kirişi 1y ile 2 y arasındadır) sağğdaki şekilde ise düğüm noktaları birbirlerine çakışmamış durumdadır (K108 kirişi 8X ile 13X arasında ve K109 kirişi ise 9X ile 12X arasında olup K114 kirişi 4y ile 5y arasındadır). analiz ettiğimde de K107 ile K114 kirişinin donatı sayıları ve dizilimi farklı çıkmaktadır sizce hangi yöntem doğrudur yanıtlarsanız sevinirim. teşekkürler.donatı planı aşağıdaki gibidir.
gncmuhendis
4 years ago
birinci şekilde kirişlerin 1x-2x ile 2x-3x arasında olması daha uygun olur ikinci şekilde de kirişlerin 4x-5x ile 5x-6x arasında olması daha uygun olur özellikle kolon kuşatma konusunda
civil engineer