ziya atar
  • ziya atar
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
a year ago
Geliştirme aşamasında olan sürüm 3 ile ilgili bilgilendirme içerir. Henüz yayınlanmamıştır.  Menü veya bahsedilen özellikler son halinde değişikliğe uğrayabilir. Yayın tarihi henüz net değildir. 

Ana başlığa buradan ulaşabilirsiniz.   https://forum.sta4.net/Posts/t1238-STASteel-3-0-yol-haritasi 

Sürüm 3 ile eski sürümde olduğu gibi yine minumum opengl 3.3 gerekmektedir. Ancak önerimiz opengl 4.4 üstü destekleyen bir ekran kartını kullanmanız. Eski ekran kartlarında çalışan grafik motoru artık geliştirilmiyor olup yeni gelecek ve bahsedilen özellikler bu ekran  kartlarında çalışmaz. Bahsedilen geliştirmeler opengl 4.4 ve üstü desteği olan ekran kartları içindir. 

Tamamlanmış konular

  • Boru veya genel şekle sahip yüzeylerin daha net şekilde gösterilmesi sağlandı. Mouse ile eleman üzerine gelindiğinde tüm elemanı boyamak yerine sadece kenar çizgilerini boyanmasıyla sadeleşme sağlandı. 
    image.png

    Click to View Image188 View(s)

    image.png

    Click to View Image188 View(s)

    image.png

    Click to View Image188 View(s)

    image.png

    Click to View Image188 View(s)

  • Birleşim kutu çiziminde  değişikliğe gidelerek yoğun modellerde baskın olması önlendi. 
    image.png

    Click to View Image187 View(s)

Çalışması devam eden konular

  • Çizgisel yüzeysel gibi farklı modllarda modellerin görüntülenme opsiyonunun gelmesi.

  • Büyük modellerle ilgili hızlandırma çalışmaları. Özellikle belirtmek istediğim konu eğer ekran kartının kapasitesini aşan bir durum varsa yazılım olarak pek yapabileceğimiz birşey yok. Ancak program belirli durumlarda ekran kartını iyi besleyemiyorsa yani programdan kaynaklı durumlarda yapılacak olan geliştirmeler.