eerdogan
  • eerdogan
  • 53.2% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
6 years ago
Öneridir;

Birleşim detayları için kablo birleşimler ile hareketli mesnet detayları eklemesi yapılabilir. Betonarmeye mesnetli çatı sistemleri için hareketli mesnet ve yine halat germeli bir sistem için bağlantı detay tipleri çok iyi olurdu.

Modellememizin en önemli noktasını birleşim tipi oluşturduğu için çoğu kez düşünülen birleşim tipi olmayınca genel modellediğimiz tasarımımızda da kısıtlanmış oluyoruz.Bilmiyorum nekadar zor oluyor bu bağlantı makrosu yazmak ama teklanın en önemli özelliği bu birçok bağlantı sayesinde mühendisin tasarımında hem estetik hem tasarım kabiliyetini geliştirmesi açısından önemli, bu yüzden buradaki birçok bağlantı tipini stasteel bulunması çok iyi olurdu.

İyi çalışmalar

guraykose
6 years ago
Erdoğan beye katılıyorum, teklayı tekla yapan zengin makro kütüphanesi ve çok esnek değiştirme kabiliyetidir.

Stasteele, sap2000+tekla karması bir proğram dersek, onlardaki özellikleri zaten şu an pek çok konuda kullanıyoruz, bizde var olan lakin henüz kullanıma sunulmayan kullanıcı tanımlı birleşimlerin aktif olması ile istediğimiz makroyu oluşturabilme yeteneğine kavuşacağız.

HAYRİ
  • HAYRİ
  • 94% (Exalted)
  • Advanced Member
4 years ago
Birleşim menüsünde son güncelleme sonrasında Kiriş-Kolon-Kiriş birleşim sembolü gözükmemektedir.

Başka karşılaşan var mı, sadece bende mi bu şekilde gözüküyor?

STEEL.jpg

Click to View Image52 View(s)

ziya atar
4 years ago
Bu şekilde bir sorun bize ulaşmadı.

http://www.sta4.net/steelupdate.aspx  sayfasından images.zip dosyasını indirip içindekileri stasteel kurulum klasörüne kopyalayabilirsiniz.