eerdogan
  • eerdogan
  • 53.2% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
6 years ago
Bilgisayarın teknik konularından fazla anlamam. Ram işlemci ekran kartı falan. Bir yerde yazıyormu bilmiyorum diğer programlarda programın şu şu özellikleri bulundurması istenir diye yazı olur. Stasteel için varmıdır. Aslında tam sorum şu. Çözüm ve modellemede bilgisayarımda kasma olması çözüm aşamasının daha kısaltılıp modellerken daha hızlı çalışmak için önerdiğiniz bir sistem yapısı varmıdır. Ona göre bilgisayarımda iyileştirme yapmayı düşünüyorum.

Benim bilgisayarın özellikleri

İşlemci : intel core i5 4670 CPU 3.40 GHz
Ram : 8GB
64 bit
Ekran kartı : NVIDIA GeForce GTX 650 Sürüm 306.23

Cpu çözüm yaparken veya çizim alırken tüm diğer çalışan programları kapattım, %96-100 arası stasteel tam kapasite dolduruyor.



İyi çalışmalar
ziya atar
6 years ago
Öncelikli olarak ram miktarını arttırmanızı öneriyorum. Ram yeterli değilse program ram yerine hard diskki kullanacağı için işlemler çok yavaşlayacaktır.

Mevcut donanımızın yeterli hafıza varsa stasteel için yeterli durumda. Kodlama yaptığım bilgisayar sizin bilgisayardan daha düşük işlemci ve ekran kartına sahip.

Bize mail olarak yolladığınız modelde analizi uzatan başka etmenler var. Pazartesi günü detaylı geri dönüş yapacağım. Bunlar düzeltildikten sonra
makul değerlerde analizi tamamlayacaktır. Ancak her duruma bilgisayardaki hafıza miktarını arttırmanızı öneriyorum.

Eğer yeni bir bilgisyar toplayacaksanız

normal harddisk yerine ssd harddisk.

En az i7 veya amd de buna eş değer bir işlemci.

Uzun süreli kullanım için i9 veya eşdeğerini öneriyorum.
şahsi önerim yüksek bir donanım alacaksanız amd ryzen 7 modellerini değerlendirmeniz. Yarı fiyatına hemen hemen aynı performansı alabilirsiniz.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-7900X-vs-AMD-Ryzen-7-1800X/3936vs3916 

çok az bir performans farkı var ancak fiyat farkı 2 kat.

Ekran kartı modeliniz en az 2 gb hafızaya sahip olursa iyi olur.



özetle söyleyebileceğim alacağınız yeni bir bilgisayar stasteel programını rahatlıkla kaldıracaktır.

en az i7 bir işlemci 16 gb ram ve gtx 960 veya üstü bir ekran kartı çok rahat her işinizi görecektir.

Şuan için ram miktarını arttırmanız sorunu çözecektir.
tuncerdiler
3 years ago
18.05.2021

Herkese merhaba,

ekran kartı için gereken hafıza ve bandwidth bilgisi, quadro/radeon pro mu yoksa oyun için grafik kartları da tavsiye olunur mu?

Esasında internet sitesinde sistem gereksinimleri bilgisi olsa yapılan köklü güncellemelerden sonra da revize ihtiyacı olursa işlense iyi olabilir?
ziya atar
2 years ago
Yeni gelen güncellemelerde genelde sistem gerekesinimlerin de bir artış olmuyor. Sürümler arasında işletim sistemi veya programın çalışması için gerekli şartlar belirtiliyor.


Ekran kartı için yeni nesil bir ekran kartı yeterli olacaktır. Oyuncular için olan gtx 1000 serisi bile fazlasıyla işinizi görür.
Programda kademeli bir grafik yapısı var. Ekran kartı ve sürücü durumuna göre bazı özellikleri açıp kapatıyor.
Şekil değiştirme animasyonu yüzey gerilmeleri gibi işlemler ekran kartı destekliyorsa direkt olarak GPU da pixel bzında renklendirilip çiziliyor.
3 boyutlu grafikte de aynı şekilde bir çok optimisazyon ver görselleştirme buna göre açılıyor.

Min opengl 4.4 destekleyen bir ekran kartında programın tüm bu imkanlarını kullanabilirsiniz.

Quadro ekran kartları daha fazla hafızaya sahip daha çok hesaplama ve cad tabanlı programlar için olan ekran kartları. Tabiki fiyatlarıda bu şekilde.
Çok çok çok büyük devasa modeller yapmayacaksanız gtx 1000 serisi ve üstü çok çok rahat işinizi görecektir tabiki üt sınır size bağlı.




Quick Reply