ridvannturann
a year ago
Merhabalar. Benim sorum şu aynı proje aynı veriler. Deprem, malzeme, zemin vs. ama iki farklı program ve iki farklı sonuç. Bunun sebebini merak ediyorum. Programlardan herhangi birinde hata var diyebilir miyiz?
Radye temelde ana donatılar fi12/20 iken ilaveler farklı çıkıyor. Ayrıca bir program zımbalama hatası vermiyor ama diğer program köşe kolonlarda zımbalama hatası veriyor. 
Yardımcı olursanız sevinirim.
a programı.png

Click to View Image143 View(s)

b programı.png

Click to View Image142 View(s)

a programı zımbalama.png

Click to View Image143 View(s)

ide zımbalama.png

Click to View Image142 View(s)

mirkan35
a year ago
Bir sta4cad kullanıcısı olarak söylüyorum, sta4cad alacak arkadaşlar bu konuya iyi baksın lütfen. Yukarıda ki arkadaş çok ciddi bir tasarım sorununu sormuş ve cevap beklemiş ama müthiş sta4cad destek ekibinden tek cevap gelmemiş. Çok ciddi bir itham var burada. Sta4 in kontrolleri ts500 e göre yaptığını ve tbdy2018 de ki kirişsiz döşeme tasarım kontrollerini yapmadığını söylüyor. Telefonla arayıp soruyoruz mühendislik bilgimiz sorgulanıp düzgün cevap alamıyoruz, mail atıyoruz dönüş yok. Lisans şartlarında teknik destek verileceği açık şekilde ifade edilmiş. Arkadaşın sorusunun cevabını ben de merak ediyorum. Ülkemizde çözülen projelerin 40% ı sta4cad, %40 ı diğer programdır heralde. Sta4cad de tek zımbalama hatası vermeyen temel diğer program da patır patır hata veriyor. Derdimiz kimseyi yermek yada yükseltmek değil. Bu memlekette depremler oluyor ve mühendisler bu programlara güveniyor sebebini öğrenmek en doğal hakları kullanıcı olarak. Selamlar
ziya atar
a year ago
Merhaba,

müthiş sta4cad destek ekibinden tek cevap gelmemiş


Forum paylaşım amaçlı açılmıştır teknik destek hizmetini mail veya telefon yoluyla alabilirsiniz. Forumda direk olarak teknik destek verilmiyor.

Telefonla arayıp soruyoruz mühendislik bilgimiz sorgulanıp düzgün cevap alamıyoruz, mail atıyoruz dönüş yok.


Mail attığınız tarih saat ve mail adresini paylaşırsanız özeldende yazabilirsiniz özellikle mail bize ulaşmışmı ulaşmışsa cevap verilmişmi kontrol etmek isterim. 
Büyük olasılıkla mail ulaşmamış olabilir ekte analiz sonuçları ile proje yollayacağınız zaman wetransfer  gibi siteler ile yollayabilisiniz. 

 Arkadaşın sorusunun cevabını ben de merak ediyorum


Öncelikli olarak model aynımı değilmi kolonlara gelen yük aynımı değilmi bunların kontrol edilmesi gerekiyor. Model bize mail atılırsa inceleyip dönüş yaparız. 


 

Quick Reply