ziya atar
  • ziya atar
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
8 months ago
Geliştirme aşamasında olan sürüm 3 ile ilgili bilgilendirme içerir. Henüz yayınlanmamıştır.  Menü veya bahsedilen özellikler son halinde değişikliğe uğrayabilir. Yayın tarihi henüz net değildir. 

Bundan sonraki süreçte aylık olarak ilerleme durumu hakkında yazmaya çalışacağız.  Planlarda bir değişiklik olmaz isede yıl başında test sürümü olarak yayınlamayı planlıyoruz. 

Başlık yanlarındaki tamamlanma durumu hedeflenen duruma göre ne kadarlık bir iş yapıldığını belirtir. 

ARAYÜZ  (TAMAMLANMA DURUMU  %90)

  • Yapı ağacında iyilştirmeler yapıldı. Mevcut durumda yapı ağacında seçilen kullanıcı tarafından tanımlanan malzeme yükleme gibi objeler delete tuşu ile silinebiliyordu. Artık sağ tuş menüsü ilede silme isim değiştirme gibi değişiklikleri yapı ağacındna yapabilirsiniz.  Oluşturulan seçim guruplarında isim değişikliği yapı ağacından yapılabilir. 
    image.png

    Click to View Image234 View(s)

  • Sürüm 2 de çizim ve test olarak açılan iki çizim kısmı mevcuttu. Bu iki kısmın çizimleri artık tek yerde yapı ağacında toplandı. Eskiden çizim almak için ayrı bir menüye geçiliyordu artık tüm işlemler ana  ekrana entegre olarak yapılıyor. Çizim rapor metraj gibi tüm kısımlar ayrı bir menüde toplandı.  (Çizimle ilgili yapılan değişiklikler ayrıca yazılacaktır.)
    image.png

    Click to View Image232 View(s)

  • Yapı bilgi kısmı kullanımı daha kolay olacak şekilde geliştirildi. Yönetmelik parametrelerine eklenen açıklamalar ile yönetmeliğe bakmdan tercih yapma kolaylığı sağlanmaya çalışıldı 
    image.png

    Click to View Image205 View(s)

    image.png

    Click to View Image209 View(s)

MODELLEME  (TAMAMLANMA DURUMU %80)

  • Makrolarda Farklı kesit Tanımı: Makas aşık gibi makrolarda kullanıcı dikme çapraz gibi elemanlara belirlediği kesit ile modelleme yapabiliyordu. Ancak makro içindeki herhangi bir elemanın kesitini farklı yapmak isterse veya girdiği bir makasın alt başlıklarına mesnet eklemek isterse bunu makroları patlatmadan yapamıyordu. Artık makro içindeki bir elemanı alt tuşuna basılı tutarak seçip kesit elastik bağ mesnet gibi tanımlamalar yapabiliyor. Bu sayade makroyu patlatmadan istediği elemanda özel değişiklikler yapabiliyor. Bu gelen talepler içinde ilk sıralarda olan bir talepti. Alt tuşu ile makro içindeki bir elemanı seçtiğinizde program tüm modeli tarayıp tüm benzerli bulup size önerecektir. 
    image.png

    Click to View Image195 View(s)

  • Kolay Ek Ekleme: Yapıda makro içinde olsun veya olmasın  çubuk elemanlara kolay ek eklenme imkanı eklendi.  Modelde seçtiğiniz elemanları ağagıdaki menüden istenilen mesafede ek ekleyebilirsiniz. Makas vs gibi makrolardaki elemanları seçkmek için alt tuşunu kullanabilirsiniz.  Örnek olarak modeldeki bir makasın istenilen elemanını seçiş ietenilen konumda ek ekleyebilirsiniz. Bu işlem mevcut yapıyı ve birleşimleri bozmaz makroları aynen kullanmaya devam edebilirsiniz.  Kullanımı özet geçen bir video aşagıdadır. Örnek olarak makas kullanıldı ancak modeldeki heryerde aynı şekilde kullanabilirsiniz.

RAPORLAMA (TAMAMLANMA DURUMU %60)

  • Sürüm 3 le birlikte raporlama sistemi tamamen değişmiş olacak. 

  • Dışa aktarım için do pdf gibi ayrıca bir yazılım kurulmasına gerek kalmıyor.

  • Rapor ekranı ana ekrana entegre edildi. Rapor penceresi seçildiğinde raporlamaya ilişkin menüler otomatik olarak gelir. 
    image.png

    Click to View Image183 View(s)

  • Çizim ve raporlama menüsüne grafiksel olarak hızlı metraj özeti eklendi. 
    image.png

    Click to View Image178 View(s)

  • Özetle sürüm 2 te test olarak sunulan tablo ve raporlama sistemi tamamen kullanıma sunulmuş olacak. 

  • Seçili elemanların raporlanması veya rapora modele ait şekil değiştirme veya analiz sonuçlarının grafiksel olarak eklenmesi gibi bazı konularda çizim kısmıyla entegre olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu konulardada ilerki aylarda bilgilendirme yapılacaktır. 

GRAFİK (TAMAMLANMA DURUMU %100)

  • Yoğun modellerde GPU ram kullanım miktarı azaltıldı.

  • Yoğun modellerde iç detaylara yakınlaşıldığında eskiye nazaren 5 6 katlık bir hızlandırma sağlandı. 

Özellikle yeni nesil  ekran kartlarıyla çalıştığınızda eskiye nazaren daha akıcı bir grafik deneyimi yaşarsınız. 

ANALİZ SONUÇLARININ İNCELENMESİ (TAMAMLANMA DURUMU %85)

  • Şekil değiştirme animasyonunda hız ve çarpan menüdü eklendi. 
    image.png

    Click to View Image145 View(s)

  • Ekran kartınız destekliyorsa tam amanlı anaimasyon iile fazladan GPu hafızası kullanımı engellendi. 

YÖNETMELİKLER VE ÇELİK TASARIMI (TAMAMLANMA DURUMU %45)

  • Asce Ts En e göre otomatik kar ve rüzgar yükleri eklendi. Yönetmeliklerdeki tüm formüller kutu şeklindeki yapıları kapsamaktadır. Karmaşık formdaki yapılarda kullanıcı kontrolü olmalıdır. Karmaşık yapılardaki rüzgar yüklerinin tanımlanması için çalışma devam ediyor. 
    image.png

    Click to View Image139 View(s)

    image.png

    Click to View Image131 View(s)

  • Yükleme malzeme gibi kullanıcı tarafından eklenecek analizle ilgili herşey tek menü altında toplandı. Bu kısımda ayrıca list olarak tüm bilgilere ulaşılabilir. 
    image.png

    Click to View Image132 View(s)

  • Kullanıcı tarafından oluşturulan bir yüklemeye otomatik yük tanımlama imkanı getirildi. Kullanıcı kendi oluşturduğu yüklemede isterse program tarafından sunulan bir otomatik yüklemeyide kullanabilir. 
    image.png

    Click to View Image148 View(s)

  • Modeldeki analiz sorunu eleman yetersizliği gibi olabilecek tüm uyarı ve yetersizlikler tek bir menüden hızlıca ulaşım kolaylığı sağlandı. 
    image.png

    Click to View Image196 View(s)

  • Yeni çelik yönetmeliği petek kiriş çift L gibi gurup kesitlerin tasarımı tamamlandı.