oushan
  • oushan
  • 54.4% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
4 years ago
merhaba...

normal çözümünü yaptıgım projenın ; tüm yapı ıcın fea analizi kısmı acıkken tekrarlandıgında merdiven cevresi ve asansor cevresındekı kirişlerin kesıtlerı kurtarmıyor. tum yapı elemanlarının donatısı cok fazla artıyor. sistem degısse bıle pek birşey fark etmıyor...

1- normal cozmemızde (fea acık degılken) bir sakınca olur mu... eskıden butun projelerı boyle cozuyorduk sonuçta.

2-perde donatısını üst katlara kopyalarken başlık kolon etriyeleri kopyalanmıyor... sadece boyuna donatı kopyalanıyor... ( alt kattaki 50 cm lik başlık kolonu üstte katta 25 cm kalıyor )... program guncel... aynı problem sızde mı oldumu...

3-zemın etüt raporunda artık taşıma gücü veriliyor. son rapor da 8,66 kpa (Qu) olarak verilmiş. programa 86.6 t/m2 olaraK giriyoruz... 7 katlı binanın gerilmesi 19.80 t/m2 cıkıyor. Çok çok rahat kurtarıyor...zımbamalama olmasa 30 cm bile kurtaracak... eskıden bu degerlerı elde edebilmemız ıcın buyuk radyeler tanımlamamız gerekırdı.... cevremdekı arkadaslarda da aynı seylerı dınlıyorum... sizce bunun sebebi nedir.

DATA YUKLENMIYOR SANIRIM BURAYA... İSTEYEN ARKADSLARA WE TRANSFERDEN MAİL ATABİLİRİM...

ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER...

ozcanoz
4 years ago
7 katlı binanızın o denli düşük bir ampartmanla 1,90 gibi bir zemin gerilmesi üretmesi ilginç geldi. Analizlerinizi ve yük değerlerinizi kontrol etmenizi öneririm. Dosya yüklü olsaydı bakardım.

2. maddedeki sorun için ben tek tek elle giriyorum kopyalıyorum. Çünkü etriye ihtiyacı her katta değişebiliyor.

1. madde için de sanırsam şimdi FEA analizi mecbur değil. Ancak tam emin değilim. Çünkü normal yani yeni bina çözümü yapmadığım için yönetmelikte o kısımları şu aşamada es geçtim.