board logo
Posted by: Gurkan - Sunday, October 19, 2025 10:42:37 PM
Herkese merhaba, Bir konuda diğer kullanıcı arkadaşları da uyarmak istiyorum. Sta ekbini bir çok kes söylememe rağmen gerekli aksiyonlar alınmadı alınmayacak gibide duruyor. O yüzden buradan diğer kullanıcı arkadaşlara da söylemek isterim ki, yapıda kolon ve poligon kolon donatılarını kaydedip bir değişiklik yaptıktan sonra geri getirdiğinizde kesit değeri, donatı oranı, etriye çapı adeti vs gibi durumlar kurtarmadığında uyarı vermiyor. Tüm kolonlara ve poligonlara tek tek girip bakmanız hatta donatı düzenine de girip bakmanız gerekiyor. Bu büyük, çok katlı projelerde çok zor ve kolayca gözden kaçırılabilecek bir şeydir. O yüzden kurtarmayan kesit, donatı vb olduğunda kiriş donatıları gibi yakıp uyarı verse çok daha güzel olur. Diğer bir husus ise poligonlarda etriye çapı ve adeti kurtarmasa da ok tuşuna basıp çıkılabiliniyor bunu yine kirişlerdeki gibi değerler kurtarmadan çıkışa izin verilmemesi daha doğru olur çünkü bazen gerçekten çok yoruluyoruz ve gözden kaçabiliyor. Bu durum sadece benim bilgisayarımdan kaynaklanıyor olabilir. Kesitin içine girdiğim için yanıp sönüyor yoksa oda uyarı vermiyor. [attach]4493[/attach] [attach]4494[/attach]

Posted by: Torkan - Monday, October 20, 2025 1:42:22 AM
Gürkan Bey, Konu ile ilgili olarak tarafınızdan bir e-posta alındı ve gerekli yanıt yine e-posta üzerinden iletildi. Lütfen mailinizi kontrol ediniz. Belirttiğiniz konular programda yer almamaktadır. Değerlendirmelerin bu doğrultuda yapılması gerekmektedir. İlgili cevabı tarafımca iletmiş bulunuyorum. Poligon kolonlarla ilgili olarak program içerisinde konuya ait çeşitli yardımcı dosyalar mevcuttur. Modelleme yönteminin ve program kabullerinin dikkatlice incelenmesi, modellemenin bu kabullere uygun şekilde yapılması gerekmektedir. Saygılarımla,

Posted by: Gurkan - Tuesday, October 21, 2025 8:22:18 AM
Torkan bey merhaba, Evet gerekli cevapları aldım teşekkürler telefonda da güncelleme gelecek mi bilmiyorum denildi. Benim analiz metoduyla yada yöntemiyle bir sorunum yok yanlış anlaşılıyor. Tek istediğim [b][u]kayıtlı poligon donatısını[/u][/b] [u][b]geri getirdiğimde[/b][/u] kurtarmıyorsa yada az geliyorsa uyarı vermesi aynı kirişlerdeki gibi. Yapılamıyorsa bu kontrol o ayrı bir durum, bu sebeple kullanıcı arkadaşlarda kayıtlı donatıları geri getirdiklerinde gerekli kontrolleri yapmalarını öneriyorum. İlginiz için teşekkürler iyi çalışmalar,

Posted by: Torkan - Tuesday, October 21, 2025 7:17:51 PM
Gürkan Bey, Platformda yaptığınız açıklama olarak biraz sert algılanmış olabilir. Bu durum, sanki sizinle ilgilenilmemiş veya sorularınıza yanıt verilmemiş gibi bir izlenim oluşturabiliyor. Bildiğiniz gibi ekibimiz, gelen tüm maillere özenle geri dönüş yapmaktadır. Yaşadığınız tüm sorunlar ve sorularınız için destek@sta.com.tr adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Posted by: Gurkan - Tuesday, October 21, 2025 7:30:34 PM
Merhaba, Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Devamlı olarak sta ekibine attığım maillere özenle ve açıklamalı bir dönüş alıyorum. İlginiz yadsınamaz teşekkür ederim. Sadece bu hususa dikkat çekmek istedim . Yapabileceğinize inanıyorum çok güzel işler çıkarıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse düşünün ( bu arada kolonda da yetersizlik varsa belirtmiyor) 100 kolonlu 6 katlı yapı 600 kolon (poligon dahil) donatıları kaydettim ve revizyon geldi çözdürdüm geri yükledim donatıları . Hepsine girip bakmak gerçekten zor tek tek, o yüzden yapılabilirse bu kontrollerimiz daha rahat olur diye. Saygılarımla,