Konuyu yanlışlıkla silen benim, Ziya bey'den ve tüm kullanıcı arkadaşlarımdan özür diliyorum,
istenen ve beklenen referans çizim özelliği 2.4.2 güncellemesi ile kullanıma sunuldu, mimari plandan şablon kullanımı için talep edilmişti, lakin Ziya bey sağolsun olayı bambaşka seviyelere çıkarmış!
2d dwg çizimi getiriyorsunuz üzerinde ölçme imkanı ile ölçeği ayarlıyorsunuz, çizgileri akslara ve de çubuk elemanlara kolaylıkla dönüştürebiliyorsunuz.
bu kadarda değil, gelen çizim modelin bir parçası gibi hareket ediyor, tümünü seçip 3d taşıma, döndürme komutu ile düzlemini ayarlıyorsunuz,
bu şu demek, zaten çok geniş bir yelpazesi olan makas kütüphanesi, sizin hayal gücünüze erişmiş durumda, cad ortamında 2d olarak istediğiniz geometride oluşturduğunuz çizgisel makas şekillerini transfer edip
katı modele dönüştürmek mümkün.
3d dwg , ifc. uzantılı katı modeller komple okunabiliyor, kesitler birebir geliyor, sadece proğramın tanıyacağı kesit ataması kalmış, gelecek güncellemelerde yapılabilecek.
Ziya beyin daha detaylı görselli açıklama yapacağını umuyorum,
Proğramın kullanıma sunulduğu yıldan günümüze kadar, her ne talep edilmişse er yada geç mutlaka yerine geldi, beklentilerin üzerinde gelmeye devam ediyor,
kullanıcı meslektaşlarımdan isteğim, çalışmalarınızı kolaylaştıracak proğramın gelişimine katkı yapacak taleplerinizi lütfen iletin,
her görüşmemizde ısrarla söylediğim kullanıcı tanımlı birleşimlerin eklenmesi, yeni çizim editörü epeyi hazır hale geldi, ancak, eklenecek özellikleri var,
çizim düzenleme, paftalama için harici cad proğramına ihtiyaç duymadan, tekla performansında çizim editörünü sabırla beklemekteyiz.
tüm sta steel kullanıcıları adına teşekkür ederiz.
Güray Köse