board logo
YALÇIN
  • YALÇIN
  • 50.8% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
8 years ago
SEHİM YETERSİZ OLAN KİRİŞLERDE DONATU ÇAPINI ARTIRARAK BİR ÇÖZÜME GİDİYORUM , Fakat bazen bu da çözüm olmuyor farklı bir yolu var mı ?

özellikle konsol kirişlerin ucunda olan saçakları taşıyan kirişler sorun yaratıyor ?

fatih tercan
8 years ago
Donatı artırmak belli bir yere kadar etkili olur. Kiriş yada kolon kesitlerini büyütmeyi deneyin.
ttmn
  • ttmn
  • 53.2% (Neutral)
  • Newbie
8 years ago
etriye sıklastırabilirsin, etriye çapını değitirebilirsin, üst donatıyı arttırabilirsin, kiriş boyutlarıyla oynayabilirsin
csproje
8 years ago
Sehim,eğilme rijitliği (EI) ile ilgilidir. Bu durumda kiriş rijitliğini arttırabilir yahut malzeme kalitesi artışına gidebilirsiniz.Donatı arttırımı sehim azalmasını sağlar.Fakat burada da dikkat edilmesi gereken husus 2 donatı arasındaki mesafenin kontrol edilmesidir. Sehime neden olan esas bir nokta da iyi bir yük analizinin yapılmasıdır. İyi çalışmalar.
engineer_yildiz
6 years ago
Proğramın hesapladığı donatıya daha sonradan müdahale ettiğimizde (sehim için yada başka bir sebep için)şöyle bir sıkıntıyla karşılaşabiliriz:

Paket proğramlar dengeli donatı oranına (≤ 0,85ρb) göre kontrol ve hesap yapmadıklarından dolayı değiştirmiş olduğunuz donatıdan kaynaklı dengeli donatı oranını (≤ 0,85ρb)aşmış olabilirsiniz. Biliyorsunuzki dengeli donatı oranını (≤ 0,85ρb) aşarsak kirişimiz artık sünek değil gevrek davranacaktır.

sehim problemindede basınç donatısı miktarını arttırdığınız için dengeli donatı oranına (≤ 0,85ρb)daha çok yaklaşmış olacaksınız.

Ayreten Sta4cad Kullanıcıyı ani sehim aşılması durumunda uyarmaktadır. Yönetmelik gereği ani sehim içeren Uzunsüreli sehimlerin aşıldığı durumlarda program uyarmamaktadır. O yüzden kullanıcıya büyük iş düşmektedir.

Similar Topics
Users browsing this topic