board logo
SunekDavranis
a month ago
Sta4cad modelleme konusunda rakip yazılımlara fark attıracak bir pratikliğe ve hıza sahip. Maalesef bu farkı çizim kısmında bizden fazlasıyla alıyor.

Statik çizimlerimiz aldıktan sonra autocad'de çok fazla mesai harcıyoruz. Bize çok fazla uğraş çıkaran bazı hususları aşağıda sıralayacağım;

Kalıp planları ve kolon aplikasyon çizimlerimizi kat kat alıp ayrı dwg dosyaları olarak kaydediyoruz ve bunları acad üzerinden birleştirmek zorunda kalıyoruz. Bunun iskele çizimdeki gibi tek seferde birleştirmiş olarak almamız çok iyi olur.

Kolon aplikasyon çiziminde çizimimiz Y yönünde pafta sınırından taşıyor özellikle etriye açılımlarını paftanın altında yerleşririyor ve pafta Y yönünde genişliyor bunu tekrar acad üzerinde uygun bir yere taşımak zorunda kalıyoruz pafta sınırlarını düzenlemek zorunda kalıyoruz.

Kiriş çizimlerimiz kat kat aldığımızda bunların her biri ayrı bir dwg dosyası olarak kaydediliyor ve bunu acad üzerinden birleştirmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca her bir katın kiriş kesit çizimlerini tek paftaya sığdırma opsiyonu olmalı. Bir katın kirişleri 2-3 paftaya bölünebiliyor.

Kirişli/plak döşemelerde iç ölçülendirme verilmiyor.

Plak donatı çizimleri çok karışık veriliyor bunları acad üzerinden düzenlemek çok zaman alıyor.

Kolon boyuna kesit çizimleri paftaya sığacak şekilde ölçeklendirilmeli.

Özellikler kırıklı bina yapılarında aks çizimleri ve ölçülendirmeleri çok kötü çıkıyor bunu aks menüsünden düzenlemeye çalışsak da tam sonuç alamıyoruz. Açılı aks çizimleri ve aks ölçülendirmeleri iyileştirilmeli.

Kısaca daha pratik bir şekilde tek adımda kalıp planları tek adımda kolon aplikasyonları tek adımda birleştirilmiş kiriş detayları ve kolon detayları apsiyonalarına çok ihtiyacımız var.

Özellikle rakip bir yazılım kullanan arkadaştan şunu duymam sonrası daha içerledim. Arkadaşım "biz çizim aldıktan sonra autocad i hiç açma gereği duymuyoruz" dedi. Biz autocad de saatlerimizi harcıyoruz.

Lütfen yönetim bu taleplerimizi dikkate alsın. İyi çalışmalar.

Sedat C
a month ago
Merhabalar,

Görüş ve isteklerinizi lütfen " destek@sta.com.tr " mail adresimize iletiniz lütfen, atılan tüm mailler dikkate alınmaktadır. Forumun amacı yardımlaşmak, bilgi ve tecrübe paylaşımıdır.

İyi çalışmalar