board logo
fatih tercan
20 days ago
Merhabalar STA4 sitesinde V15 ile ilgili videoyu izledim. Mimari projeden gelişmiş transfer olayı çok başarılı görünüyor.

https://www.sta4.net/sta4cad/avi/DWG2STA_CONVERT.mp4 

V15 yayın tarihi ve diğer özellikler belli mi acaba? Birde çizim konusunda elemanların küsüratsız bir şekilde çizilmesi sağlanırsa memnun oluruz.
eng.nazar
20 days ago
Software updates are important and necessary, especially for global codes.
ziya atar
19 days ago
Henüz kesin yayın tarihi belli değil.
Yönetmeliklerde bir değişiklik olması durumunda yayınlanacak.
İlerleyen zamanlarda ayrıca bilgilendirme yapacağız.
mdr
  • mdr
  • 59.8% (Neutral)
  • Member
16 days ago
v15 de özellikle çizim komusumda gelişmeler bekliyoruz.Sta4cad den aldığımız çizimleri komple elden geçirmek zorunda kalıyoruz.
tayfun
  • tayfun
  • 52.6% (Neutral)
  • Newbie
10 days ago
Videoyu izledim çok harika bir çalışma yapılmış.
Eğer mümkünse düşünmenizi istediğim bazı konular var
1- Analiz sonrası donatıların tablo şeklinde görünmesi
2- Performans analizi donatı düzenlemede donatıların tablo şeklinde düzenlenebilmesi ve gövde donatılarının tanımlanabilmesi.
3-Döşeme tanımlamanın özellikle çokgen, üçgen, yamuk tarzı düzenlenmesi
4-Analiz sonuç raporlarında hataların ayrı bir sayfa olarak bildirilmesi
Mustafa Erkan
a day ago
Selamlar, v15 için benimde aşağıdaki önerilerim olacak. Yeni versiyonda hepinize kolaylıklar dilerim.
- Bilgi girişi ekranında dwg import seçeneği eklenirse faydalı olur, çalışma yaparken bazen dwg'den aktarma yapma imkanı çok gerekli oluyor.
- Döşeme donatılarında tip düzenleme seçeneklerine "alt ve üst donatı" düzenlemesi de eklenirse güzel olur.
- Panel olarak girilen elemanlar ile kolon menüsünden girilen perde elemanlarının donatılarını farklı seçebilme ve analiz sonrası seçilen grup elemanlarda donatıları tablo üzerinde düzenleme imkanı olması önemli.
- Merdiven bilgi girişinde basamak yerleşimini mimari paftalardaki gibi yapabilmek güzel olur. Şu anki haliyle merdivenleri dwg çizimde görülen sınırından başlatınca ilk basamak kat kotunda yerleşiyor.
- Betonarme+Çelik projelerde çizim ve rapor alma daha kolay hale getirilebilirse güzel olur mesela workshop üzerinden yapılabilecek gibi.
tayfun
  • tayfun
  • 52.6% (Neutral)
  • Newbie
a day ago
Tekrardan kolay gelsin ayrıca asansör perde donatılarının düzenlenmesi yada poligon kolonların donatı düzenlenmesi ilgilenirseniz sevinirim
tayfun
  • tayfun
  • 52.6% (Neutral)
  • Newbie
19 hours ago
Yapılıyor mu çözemedim ben ama mesela girişini kendimiz yaptığımız bir projeye daha sonradan altlık ekleniyor mu?
Yeni versiyonda eklenen altlıkta noktaları tutabilecekmiyiz? Ayrıca ilave aksların görünmemesi çok daha güzel olur yamuk projelerde çok sıkıntı oluyor . Radye temel veya mantar döşemelerde döşeme atarken akstan tutuyoruz bu kaçıklığı olan kolon ve perdelerin dışarda kalmasına sebep oluyor.
Aklıma geldikçe yazıyorum umarım dikkate alınacak isteklerdir.
tayfun
  • tayfun
  • 52.6% (Neutral)
  • Newbie
19 hours ago
Bu arada keşke mümkün olsa beta sürümünü bir kere deneme şansımız olsa
Osman Tunahan
18 hours ago
Güçlendirme ve performans analizi kısmında kirişlerde lifli polimer sargı kısmı sta4cad v14.1 de yok, tanıtım videosunda yönetmeliktede yok denmiş ama yönetmelikte mevcut (15.10.3.2) gördüğümüz kadarıyla , diğer programlarda da kullanılıyor, versiyon 15 de kirişlerde lifli polimer sargı bölümü olmasını talep ederiz, mümkünse, iyi çalışmalar.