sta-Fea3d tüm sistemi sonlu elemanla meshleyerek çözüm yapıyorsunuz. Perde poligon kolon(yapılabiliyorsa) ve tüm döşemeler sonlu eleman ağıyla meshlenerek çözülüyor.
Seçmediğiniz zaman kat döşemleri rijit diyafram olarak çözülüyor. Perdeler sonlu eleman ağıyla meshlenmiyor.
Sonuç farkı bundan kaynaklı. Siz Sta-Fea3d seçerek analiz yaptığınızda program tüm sistemi sonlu eleman ağıyla meshleyerek çözüyor. Bunun yanında rijit diyaframlı modelide çözüyor.
Bu yüzden iki ayrı model için iki ayrı sonuç var. Yeni deprem yönetmeliği tüm sistemi sonlu eleman ağıyla çözseniz bile rijit diyafram mantığıyla bazı kontrolleri yapmanızı istiyor.
3 ve 4 resimlerindeki seçenekler bunlar. Bunlara basarak rijit diyaframlı ve sonlu eleman ağıyla çözülmüş model arasından geçiş yapıyorsunuz.
Sta-Fea3d seçeneğini bazı durumlarda seçmeniz zorunlu. Yeni deprem yönetmeliği bunu zorunlu tutuyor. Önerim bu seçeneği seçerek analiz yapmanız yönünde.
Sta-Workshop ise çelik betonarme entegrasyonu için geliştirilen alternatif bir sonlu eleman çözüm motoru. Şuan test aşamasında. Rapor entegrasyonu henüz sağlanmadığı için bu değerler çok alakasız gelebilir veya hiç gelmeyebilir.
Originally Posted by: ziya atar