board logo
ziya atar
9 years ago
Bu bölüme hazırlanmakta olan v14 ile ilgili önerilerinizi yazabilirsiniz.
guraykose
9 years ago
V14 u henüz sadece sitede görebildik, demosunu olsun kullansakta görüşlerimizi bildirsek...

G.KÖSE

ÜNVER ÖZCAN
9 years ago
V14'e Nasıl ulaşacağız?
guraykose
9 years ago
Ünver bey merhaba, sizi burada görmek güzel! N. Aykol beyle kulağınızı çınlattık, Karabük'e geldiğinizde görüşmek isterim, forum henüz bugün devreye girdi, V14 başlığıda geleceğe hazırlık için atılmış olmalı, Serdar bey üzerinde çalışıyor ancak, henüz ne beta sürümü nede demo kullanıcıya sunulmadı, umarım kısa zamanda tanışırız.

Tahminim odur ki, yeni versiyonda kullanıcı taleplerini almak için açılmış başlık. Bu durumda pek çok isteğimiz olacağı aşikar...

G.KÖSE

mhmmd.lksz
9 years ago
V14 versiyonudan beklentilerim arasında:

poligon olarak tanımladığımız çok kollu perde elemanlar donatılandırılırken; örneğin başlık bölgesi oluşturulmadığı durumlarda müdahale edebilmeliyiz.(U tipi olanlarda problem olmuyor ancak L tipi yada başka tiplerde sorun olabiliyor)

kat isimleri çizimlere yansıltılıyor bodrum,zemin,1.kat diye fakat metraj hesaplarında 1.kat...2.kat.....15.kat diye yazılıyor bu durumun düzeltilmesi işimize yarayabilir diye düşünüyorum.

tünel kalıp projelerinde hasır çeliklerin isimlerinin(R... ve Q...) ayrı ayrı yazılarak metrajlarda gösterilmesi de metraj hesapları için işimizi kolaylaştıracaktır.

v14 'ün görsel açıdan geliştirileceği düşünüyorum ancak moment-kesme kuvveti gibi diyagramların 3 boyutlu çerçevede de gösterilmesi gerçekten güzel olurdu.

Forum tüm STA4-CAD ailesine hayırlı olsun çok faydalı olacağını düşünüyorum. Tecrübeli mühendis büyüklerimiz foruma katılmışlar onların tecrübe ve bilgilerinden faydalanmak dileğiyle...

ziya atar
9 years ago
Versiyon 14 çıkış tarihi olarak 2017 yılı hedeflenmektedir. Mimari ile beraber çalışma ile ilgili bazı ekran görüntüleri.

guraykose
9 years ago

2015-05-14_22-41-30.png

Click to View Image1014 View(s)

guraykose
9 years ago

2015-05-14_23-11-10.png

Click to View Image969 View(s)

Mustafa Erkan
9 years ago

Perdelerde donatı seçiminde bodrum çevre perdeleri için farklı donatı çapı seçebilmek mümkün olsaydı güzel olurdu. Mesela kat perdelerini minimum Ø12 seçerken bodrum perdelerinde Ø10 yapılabilmeli. (Panel olarak tanımlanan elemanlar için)

Mustafa Erkan
9 years ago

Döşemelerin oluşturulması en önemli sorunlardan bir tanesi, diğer mesajlarda belirtilenlere ek olarak döşeme tanımlama ve yük aktarımı ile ilgili arabirimin ve algoritmanın esaslı bir düzenlemeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. V14'de eğri kenarlı hatta 3 boyutta eğriliği olan döşemelerin tanımı, döşemeyi çevreleyen elemanların seçimi ile yapılabilir, yük aktarımı da yarı rijit diyafram çözümüne de olanak veren sonlu eleman modellemesi ile birlikte düzenlenebilir.

myilmaz28
9 years ago
v14 ingilizce mi olacak ?
ziya atar
9 years ago

Türkçe ve İngilizce olacak. Sadece foruma koyulan resimler ingilizce arayüzden alındı.

Muratt
  • Muratt
  • 88.600006% (Honored)
  • Advanced Member
9 years ago
Öncelikle sürekli gelişim gösterdiğiniz için sizlere sonsuz şükranlarımı iletmek istiyorum.Bu şekilde bir görüş alışverişinde bulunmanız da ayrıca memnuniyet verici.

Acizane benim belirtmek istediklerim:(Uçuk veya gereksiz gibi gözükenler için şimdiden özür dilerim)

1-Kiriş ve nervür detayları alınırken,detayı çizilmek istenen kiriş veya nervürler kat planlarından seçilebilir.

2-Proje oluşturulma esnasında gelişmiş seçenek seçilmesi ile eleman rijitliklerinde manuel düzenlemeler yapılabilir.Özellikle asmolen döşemeli sistemlerde L şeklinde kirişler oluşturamadığımız için bu şekilde eleman rijitliğini düzenleyebiliriz.

3-StaSteel ile entegre olabilirse çok güzel olur.

fatih tercan
9 years ago
  • Döşemelerde düzgün forma sahip olmayan döşemelerin tanımlanmasında gelişmeler olmalı. ​
  • Sta'nın y yönü yön tanımının bildiğimiz yön kavramı ile uyumlu hale gelmesini bekliyoruz. Bu yön kabülü özellikle 2 durumda karşımıza sorun olarak çıkıyor. Birincisi burulma salınım davranışında sistem rijit diyafram rijitliğini kaybederek trapez hale geliyor. İkinci olarak ortoganal olmayan sistemlerde perdeler temel sistemine yük aktardığında hatalar ortaya çıkıyor.
  • Panel tarifli bir sistemde panel ortasına herhangi bir katta kiriş sapladığında bildiğiniz üzere panel ikiye bölünmektedir. Akabinde oluşan iki panelin tasarımı ayrı ayrı yapılmaktadır. Paneller iki parçada olsa kullanıcı seçimine göre tek olarak da tasarım yapabilmeliyiz.
  • Bir diğer husus ise programa gelen güncellemeler ile 3-4 ay önceki datalarda yetersizlikler ortaya çıkması revizyonlarda ek iş yükü getirmektedir.
muhendis
9 years ago
Merhaba,

bugüne kadar not ettiklerimi aşağıda yazıyorum,

1) modelin herhangi bir yerinden modelleme yaparken kesit alınabilmeli bu alınan kesit üzerinden kiriş, kolon veya perde data girişi yapılabilmeli.

2) her bir kiriş için yeni bir aks atılması görselliği bozuyor ve gereksiz görünüyor bu durum düzeltilmeli.

3) kolon PM diyagramını istediğimiz gibi tüm datası ile birlikte Excel ortamına export edebilmeliyiz.

4) sadece akslardan değil, kolonların her bir köşesinden, kirişlerin orta noktalarından veya diğer kirişler ile olan kesişimlerinden de kenetlenme getirilmeli.

5) layer ayarlarımız için autocad in kine benzer bir CTB dosyası oluşturabilmeliyiz. Burada font olarak istediğimiz fontu kullanabilmeliyiz

6) kiriş, kolon ve perde donatılarını üç boyutlu görebilirsek görsellik şahane olur.

7) istinat duvarı hesabına, kazıklı istinat ve nervürlü istinat duvarı da eklenmeli

8) zaman tanım alanında hesaplar gün geçtikçe ön plana çıkmakta.. Sta4 her ne kadar bu konuda yapıyorum diyorsa da kimsenin bugüne kadar sta4 ile bu işi

yaptığına şahit olmadım, çünkü deprem kaydı ile ilgili ve arka planda yapılan işlerle ilgili hiç bir müdahale veya görsellik vermiyor.

Deprem yönetmeliğinin istemiş olduğu 3 şartı, kullanılan kaydın sağladığını hesap raporlarında ve kullanıcı arayüzünde görüp kontrol edebilmeliyiz.

9) performansa bağlı tasarım geleceğin hesap yöntemi olarak her geçen gün ağırlık kazanıyor. bunun için sta4cad'in artık dayanıma göre tasarımın yanında,

şekil değiştirmeye göre tasarıma da geçiş yapması lazım.

10) bilenler bilir, bilmeyenler araştırabilir, Xtract diye çok basit bir program var buna benzer bir software yazılarak Sta4Cad'in içine istinat duvarı programı gibi ilave edilebilinir.

11) TDY2015 çok yakın zamanda çıkacak, orada ağırlık artık performansa göre tasarıma kayacak, bu konuda zaten gerekli işlemlerin yapılacağını düşünüyoruz.

12) döşemelerin modellenmesinde (özellikle karmaşık geometrideki ) sıkıntı yaşıyoruz, bu aşılmalı.

13) yer altı yapıları için Zemin- Yapı etkileşimini dikkate alan bir hesap yöntemi ilavesi yapılabilir mi bilmiyorum. ama yapılırsa bu konuda dünyada ki en kapsamlı program olabilir.

sampro
9 years ago
1. yapı data kontrolünde yapının toplam beton metrajı verilebilir.

2. analiz sonrasında kolon donatılarını ayarlayabileceğimiz tablo şeklinde bi yer olsa daha iyi olur.

2. mevcut yapıların donatı girişlerini tablo şeklinde girilebilse daha iyi olur.


www.samsun-proje.com
muhendis
9 years ago
merhaba,

donatı düzenlemeleri ile ilgili bazı geliştirmeler yapılabilir

1) döşeme donatılarında küsüratlı aralık uygulanabilir değil, mesela fi10/17 yerine fi10/15 olarak yuvarlayabilme opsiyonu getirilmeli.

2) buraya çap olarak fi yazmak yerine sembolünü yazabilirsek güzel olur, çünkü burası teknik bir forum.

3) programın kiriş ve kolon donatılarını daha rahat değiştirebilir olmalıyız, bunun için rakip programların bazıları güzel menüler geliştirmişler, onlara benzer şeyler olabilir.

Hasan Çolak
9 years ago

merhaba,

.....

2) buraya çap olarak fi yazmak yerine sembolünü yazabilirsek güzel olur, çünkü burası teknik bir forum.

....

Originally Posted by: muhendis 

"fi" yerine Ø yazılabiliyor zaten. Teknik forum olup olmaması ile alakası yok. "ALT+0216=Ø"

s.kursuncu
9 years ago
Kolon Kiriş ve Döşeme Donatılarını tablo halinde görüp donatıları değiştirebileceğimiz bir arayüz güzel olur
ce.mesutergul
9 years ago
Grafik ortamın geliştirilmesi çok iyi olacak. Tabi umarım bu durum programın en iyi özelliklerinden biri olan sür'atinden bir şeyler kaybettirmez.