ziya atar
7 years ago
Hazırlanmakta olan STA4CAD V14 ten bir ekran görüntüsü.

Yapının tamamı sonlu eleman meshlerle çözülmüş hali. Tüm gerilme şekil değiştirme ve çubuk kuvvetleri 3 boyutlu ekrandan incelenebilecektir.

Yapını sonlu elemanlara meshlenmesi, kullanılan 3 ve 4 nodlu elemanların rijitlik matrislerinin elde edilmesi ve tüm çözüm aşamaları hiçbir hazır yardımcı kütüphane kullanılmadan %100 yerli olarak hazırlanmıştır.

ÖNEMLİ NOT: Geliştirme aşamasındadır. ekrandaki menü yazı vs gibi bir çok şey programın son hali değildir.

ziya atar
7 years ago
STA4CAD V14 bazı paylaşımlar

ÖNEMLİ NOT: Geliştirme aşamasındadır. ekrandaki menü yazı vs gibi bir çok şey programın son hali değildir.

ziya atar
7 years ago
STA4CAD V14 RADYE TEMEL YAPI ETKİLEŞİMLİ SONLU ELEMAN ÇÖZÜMÜ. BİRKAÇ ÖRNEK

Gürkan İlgin
7 years ago
V14 çıkış tarihi ile ilgili yeni gelişmeler var mı acaba? Yoksa yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesi mi beklenecek?
ziya atar
7 years ago
Net bir tarih vermemekle birlikte en erken 2017 sonu veya 2018 de.

Çalışmalar devam etmekte. Çıkış tarihi netleştikçe gerekli duyurular yapılacaktır.

betdonatı
7 years ago
Ziya bey merdiven tiplerinde çok fazla çeşitlilik yok. Bununla ilgili bi çalışma varmı? Birde değişik geometrideki döşemeler tek parça halinde tanımlanabilmeli diye düşünüyorum...
ziya atar
7 years ago
Forumda v14 ile ilgili talepleri toplu olarak serdar beye iletiyorum ileteceğim.

utkudurgut
7 years ago
Benzer katlardaki kirişlerin çizimi alınırken sadece çizdirelen katın kotu yazılıyor.Diğer katlarında kotları yazdırılsa güzel olurdu.
fatih tercan
7 years ago
Katlar arası donatı kopyalamasında stanın rakibi program gibi donatıları kontrol edip yetersiz olan donatıları değiştirme opsiyonu gelse çok güzel olacak. Ayrıca bir kirişteki donatıyı başka kirişe kopyaladığımızda ilaveler silinmiyor.

Artık yeni kiriş donatı düzenleme menüsü V13.1 de kullanıcılara tek tercih olarak sunuluyor. Bu menü görsel açıdan güzel olabilir. Fakat eski kiriş düzenleme menüsü kadar kullanışlı değil. Daha kullanıcı dostu bir arayüz beklentisi içindeyiz.

kartalyapiproje
7 years ago
Öncelikle tüm meslektaşlarıma hayırlı işler bol kazançlar dilerim.

Bir sta4cad kullanıcısı olarak v14'den beklentilerim büyük.v14 taleplerime geçmeden önce son zamanlarda yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim.

Malum rakip program kullanıcısı bir meslektaşım programını öve öve bitiremedi. Her ne kadar sta4cad aşığı bir inşaat mühendisi olsam da , göster bakalım neymiş o övdüğün şeyler diyerek konuya girdim. Bir iki saat programını kullandıktan sonra sırf aşağıda yazacağım artıları yüzünden söz konusu programa geçip geçmeme konusunu bile düşünmeye başladım. Ama şükür forumda v14 ile ilgili taleplerin alındığını ve bu eksikliklerin giderilebileceğini görmemle kafamdan bu düşünceyi attım. Bu bakımdan v14'den beklentilerim büyük olmakla beraber çıkmasını sabırla bekliyorum. Söz konusu arkadaşı bu versiyonla sta4cad safına çekebileceğimi dahi düşünüyorum :)

v14 taleplerim ise şu şekilde;

-DÖŞEME TİPLERİNDE DAHA FAZLA OPSİYON SUNULMALI. ÖRNEĞİN L DÖŞEME GİBİ DÖŞEMELER EKLENMELİ.HATTA HER FORMDA DÖŞEME ÇİZİMİNE İMKAN TANINMALI.

-MERDİVEN TİPLERİNDE DAHA FAZLA ÇEŞİT SUNULMALI. MİMARİDEKİ HER TÜRLÜ MERDİVENİ MODELLEYEBİLMEMİZ İÇİN MERDİVEN MENÜSÜ GELİŞTİRİLMELİ.

-KONSOL DÖŞEMELERİN PROGRAMDA MODELLENEBİLMESİ İÇİN EĞRİSEL FORM DAHİL OLMAK ÜZERE KONSOL DÖŞEME MENÜSÜ EKLENMELİ. ÖZELLİKLE DEĞİŞİK FORMLARDAKİ MOTİF ÇIKMALAR İÇİN KONSOL DÖŞEMEYİ PROGRAMDA MODELLEYEMİYORUZ. HESAP SONRASI AUTOCAD DE ELLE EKLEYİP DETAY VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ. BU DA HEM KONSOL DÖŞEMENİN YÜKÜNÜ HESABA KATMAMAMIZ HEM DE EXTRA ZAMAN KAYBI ANLAMINA GELİYOR.

-ELEMAN TANIMLAMAK İÇİN REFERANS AKSLAR TANIMALAMA ZORUNLULUĞU ORTADAN KALDIRILMALI. PROGRAM KULLANIMI AUTOCAD KULLANIMINA YAKLAŞTIRILABİLİR.ÖRNEĞİN SNAP(KENETLENME) MODLARI EKLENİP KOLONLARIN, PERDELERİN VS KÖŞELERİNDEN VEYA ORTA NOKTALARINDAN KİRİŞ TANIMLAABİLMEMİZ LAZIM.REFERANS KULLANMAMIZ GEREKTİĞİNDE LİNE(ÇİZGİ) ARACI EKLENEBİLİR ÖRNEĞİN.

-EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ İSE PROGRAMIN KLAVYE KOMUTLARIYLA KULLANILABİLMESİNİN ÖNÜ AÇILMALI. ÖRNEĞİN AUTOCADDE OLDUĞU GİBİ KOLONU SEÇİP KLAVYEDEN M+ENTER YAPTIĞIMIZDA KOLONU TAŞIMAYA,C+ENTER YAPTIĞIMIZDA KOLONU KOPYALAMAYA İMKAN TANINMALI. AYRICA KOMUT EDİTÖRÜ OLUŞTURULUP. KOPYALAMAYA İSTEDİĞİMİZ HARFİ TANIMLAYABİLMEMİZ SAĞLANMALI.

PROGRAM ŞU ANDA TAMAMEN LOGO KOMUTLARLA ÇALIŞIYOR. EĞER KOMUT SİSTEMİNE GEÇİLİRSE VE KISAYOL TUŞLARI EKLENİRSE MODELLEMEMİZ ÇOK DAHA HIZLANACAKTIR.

-RAKİP PROGRAMDA OLDUĞU GİBİ ANALİZDEN SONRA TEMEL VE YAPININ 3 BOYUTLU BİRLİKTE SİMÜLASYONUNU GÖREREK,İSTENİLEN KUVVETLER ALTINDA TEMEL VE YAPININ BİRLİKTE DAVRANIŞI ANLIK OLARAK İZLENEBİLİRSE DAHA İYİ OLACAK.

- (***EN ÖNEMLİ GÖRDÜĞÜM KONU***) KOLON VE KİRİŞ DONATI DÜZENLEMESİ MENÜLERİ RAKİP PROGRAMDAN DAHA ÜSTÜN SEVİYELERE ÇIKARILMALI. ÇÜNKÜ SÖZ KONUSU PROGRAMI KULLANAN ARKADAŞLARIN EN FAZLA ELEŞTİRDİKLERİ KONU BU. BENDE AYNINI DÜŞÜNMEKTEYİM. KİRİŞ DONATI DÜZENLEMELERİ İNANILMAZ ZAMAN ALIYOR. AYRICA MEVCUT DÜZENLEME MENÜSÜNDE KOMŞU KİRİŞLER ANLIK OLARAK GÖRÜLEMEDİĞİNDEN KESİTTEN GEÇEN DONATI SAYISINI HESAPLAMAK ÇOK DAHA ZOR OLUYOR. BUNUN YERİNE KİRİŞ DONATI AÇILIM ÇİZİMİNDEKİ GİBİ BİR EKRAN AÇILIP, KOMŞU KİRİŞLER DE GÖRÜLEREK DÜZENLEME YAPILABİLİR.

KOLON DONATI DÜZENLEMESİ DE TABLO ŞEKLİNDE AÇILIP İSTENİLEN KOLONLAR İÇİN AYNI ANDA DONATI DÜZENLEMESİ YAPILABİLİR.

BU KONUNUN ÜZERİNE GİTMENİZİ RİCA EDİYORUM.

-STATİK HESAP RAPORU DA GELİŞTİRİLEBİLİR. ÖRNEĞİN RAPORA FİRMA LOGOMUZU VS KOYABİLMEMİZ LAZIM.

-ANALİZ SONRASI ALDIĞIMIZ ÇİZİMLERİ DÜZENLEMEK ÇOK FAZLA VAKTİMİZİ ALMAKTA, OTOMATİK ÇİZİMLERİN BİRAZ DAHA DÜZENLİ ÇIKMASI SAĞLANABİLİR.

AYRICA ANALİZ SONRASI ÇİZİMLERİ PROGRAMDA DÜZENLEME MENÜZÜ GELİŞTİRİLEBİLİR.

NOT: SON OLARAK BELİRTMEM GEREKİRSE,RAKİP PROGRAM KULLANICILARI BİLE STASTEEL'in kendi çelik programlarına karşı olan üstünlüğünü koşulsuz kabul ediyorlar. ve stasteel in sta4cad le bütünleştirilmesi halinde sta'ya geçmeyi düşünebileceklerini dahi ifade ediyorlar.

Bu şartlar altında , stasteel gibi hem görsellik, hem kullanışlılık, hem de güvenirlik açısından son derece güzel bir programdan sonra kesinlikle sta4cad'in de bu standartlara yükselmesini ya da stasteel ile bütünleştirilmesini talep ediyorum.

Artık stasteel'deki gibi modern bir arayüze ihtiyacımız var.

Yorumlarımda bir kusurum olduysa affola. Sadece programımızın daha fazla gelişmesini. Ve göğsümü gere gere her konuda en iyi program benim programımdır diyebilmeyi istiyorum. Bu yüzden v14'den beklentilerim çok büyük. Umarım taleplerimiz dikkate alınıp gerekli çalışmalar yapılır. İyi çalışmalar dilerim.