mavi421
8 years ago
herkese merhaba;
bence yapılan yorumlar ve beklentiler oldukça isabetli
benim de eklemek istedğim bir kaç nokta var aslında.
şöyle ki örneğin SAP2000 de olduğu gibi modelleme esnasında aksın geçtiği hattan
kesit görebilsek yani sürekli plan üzerinde değil de kesit üzerinden de çalışılabilinse
ya da en azından bir görüntü oluşsa süper olur diye düşünüyorum.
bir de kolona farklı kotlardan kiriş mesnetlenmesi durumunda her kottaki kiriş için kat tanımlamak gerekiyor.
(örneğin kolonun burkulma boyunu kısaltmak için konulan ara bir kiriş...) program böyle bir durumda kat tanımlamadan
kolonu otomatik sonlu elemana bölsün...
bir de sta steel ile entegre çalışsa müthiş olur diye düşünüyorum.

iyi çalışmalar...
muhendisbey
8 years ago
1- dairesel aks tanımlanabiliyor fakat dairesel aks üzerinde eleman tanımlanamıyor mimarideki radius çizgileri oluşturmak biraz zor büyük bir projede aks karmaşası oluşturuyor ve yapı elemanlarını tanımlarken doğru aksı seçmek güçleşiyor buda vakit kaybına neden oluyor
myilmaz28
8 years ago
1- ÖZELLİKLE U TİPİ POLİGON KOLONLARDA BAŞLIK DONATILARINI VE BAŞLIK BÖLGESİ MESAFESİNİ AYARLAMADA SIKINTI VAR , BU ÇÖZÜLEBİLİR

2- BİR ÇOK KİŞİNİN ORTAK FİKRİ DEĞİŞİK GEOMETRİSİ OLAN YERDE TEK Bİ DÖŞEME TANIMI YAPILABİLMELİ

3- KALIP PLANLARINDA YAZILAR DONATILAR VS.. İÇ İÇE GİRİYOR . DÜZGÜN BİR PLAN ALINABİLMELİ

4- İDECADDE OLDUĞU GİBİ KİRİŞ - KOLON DONATILARINI 3 BOYUTLU GÖRMEK İSTERİZ

5 - MERDİVEN ANALİZİ VE DONATILANDIRILMASI BİRAZ DAHA DÜZGÜN HALE GETİRİLSE İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
forcemdt
8 years ago
Autocad ekranda geri planda Transparan olarak görülebilmeli ve bazen önde ve bazen arkada alınabilmeli
Sta Analiz Programı birden fazla exe yerine tek modül haline getirilebilmeli
Geriye dönük uyum ve eski data dosyalarının aynı donatılar ve metrajı görebilmek adına datanın alındığı tarihteki program versiyonu ile analizi yapılabilmeli
Analiz sonucunda hangi elemanlara yetersizlik oldugu listesi olusturulmalı ve veri girişi ekranına bilgi notu gibi gösterilebilmeli
Programda Projeyi dönderebilme veya açı ile yana çevirebilme eklenmeli
Toplu bilgi girişi ekranında yüklemeler 19cm lik duvar yükü girildiğinde manuel giriş ile farklar oluşmamalı

Program stabil hale getirilmeli Windows 10 uyumluluk yapılmalı
Program update daha başarılı hale getirilmeli

kolay gelsin



guraykose
8 years ago
mevcut proğram dahilinde projeyi komple, veya seçilen elemanları kısmen istenilen açıda dondurebilme imkanı vardır.

G.Köse
Cem Dağdelen
8 years ago
Öncelikle merhabalar değerli arkadaşlar. İlk olarak bu konu hakkında yazılımcı arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum her zaman kendilerini geliştirdikleri için. Benim karşılaştığım Stada olmasını istediğim özellikler şu şekilde;

1- Herkesinde bahsettiği gibi farklı geometrideki döşemelerin parça parça tanımlanma problemi (yön opsiyonu ve plak süreklilikleri otomatik algılama gelmeli)

2-Farklı geometrideki merdivenlerin tanımlanma problemi (idedeki gibi bir kütüphane olabilir.)

3-Kiriş donatılarının düzenlenmesi inanılmaz zaman alıyor pratik bir çözüm olmalı. ayrıca 4 katta bir benzer kiriş açılımlarında her katta aynı mesnette aynı donatıyı kullanmak gibi seçenek olmalı. Uygulamada zorluk oluyor özellikle acemi ustaların açılımı okumasında sıkıntılar çıkıyor. Demek istediğim örneğin k101 201 301 401 kirişlerinde aynı mesnet donatılarını kullanmak pratik olacak biraz maliyet artacak ama uygulanabilirlik artmış olacak özellikle kırsal alanda.

4- Benzer kiriş detaylarında katların kotları yazması gerekiyor tekrar bir düzenleme yapıyoruz autocad de

5- Kolon filiz bindirme boyları program içinde düzenleme olsa çok güzel olur( örneğin 100 cm gibi )

6-Kiriş-kolon ve kat planları çizimleri alırken çizimler bazen inanılmaz iç içe geçiyor düzenlenmelidir ve tek aşamada tüm çizimlerin alınması sağlanmalıdır.

7-duvarlarda mimari projeden okunabilmeli ve en azından aksa ihtiyaç duymadan duvar tanımlanabilmelidir.

8-Kısayol tuşları olmalı Autocad deki gibi pratiklik sağlayacaktır . F3- snap setting tarzında elemanların yerleri değiştirilebilir olması da zaman kazandırır.

9- Temelde kopyalanan radye plak hareketli yükünü kopyalama yapmamaktadır düzeltilmeli.

10-Datası olmayan ve sıfırdan yapılan performans projelerinde mevcut donatıların düzenlenmesi kolaylaştırılmalıdır.

11-Genel kat düzenlemede benzer elemanları seçince genel bilgi değişikliği seçeneği aktif olmalı yukarıdan işaretleme unutulabiliyor. ve değişikliklerin diğer katlarda da yapılması seçeneği eklenmelidir katlar opsiyonel olmalıdır değiştirilecek katlar seçilebilmelidir. Değilse tekerrür eden hata nedeniyle özellikle normal katlar silinip tekrar çoğaltılıyor buda zaman alıyor.

12-Simetrik kopya eleman boyutuna indirgenmelidir.Madde 8 dede bahsettiğim gibi autocad gibi olsa hatta daha iyi olur.

13-Tabi görsellik ve arayüzün değişeceğini düşünüyorum umarım daha iyi olmuştur.

Şimdiden emeğinize sağlık. İyi çalışmalar...
emporto
8 years ago
Kalıp planı aldıktan sonra Autocad de çok uzun süren düzeltme işlemleri yapıyoruz, kalıp planlarında yazılar donatılar çok iç içe giriyor, daha temiz plan çıktıları verebilirse çok daha iyi olur

Diğer arkadaşlar da bahsetmişler, kiriş kolon donatılarını 3 boyutlu görebilmek süper olur (sanırım starebar ile bu mümkün olacak)

Merdiven analizi ve merdiven çeşitliliği artırılmalı, özellikle katta tek sahanlıklı döner merdiven yapabilmeliyiz, ekteki merdiven gibi

merdiven.jpg

Click to View Image71 View(s)

Mustafa Erkan
8 years ago
- Yeni versiyonda ardgermeli kiriş ve döşeme elemanlarının modellemesi ve tasarımı da yapılabilmeli.
- Nonlineer time-history de istersek abartmış olur muyuz bilmem...
fatih tercan
8 years ago
Gelişmiş grafik arayüz bu ise V13 den bir fark olmayacak agibi görünüyor.

engineer2031
7 years ago
Öncelikle sta yönetimi olarak kullanıcıların fikirlerini önemsediğiniz için teşekkür ediyorum.
Benim de bazı gördüm eksiklikleri anlatmak istiyorum. v14 versiyonunda olması şahsen isterim...

1-)Poligon kolon dolatıları düzenlenirken ve donatı mesafeleri ayarlanırken bunların basite indirgenmesi taraftarıyım. Örnegin başlık veya gövde donatısı girilirken belirli bir tablo üzerinden girmek kullanıların elini oldukça rahatlatır kanaatindeyim.

2-) idecadde oldugu gibi merdiven tasarımında farklı merdiven tipleri göz önüne alınarak bir kütüphane oluşturulabilir ve donatı girmek kolaya indirgenebilir.

3-) Kiriş ve kolon donatılarının binada 3 boyutlu olarak görmek bizlere katkı sağlayacagı görüşündeyim.

4-) Kentsel dönüşüm yapan bir mühendis olarak malzeme çeşitlerini sınırlı olarak görüyorum.Örnegin bir briket seçenegini göremiyoruz bunu elle girmemiz gerekiyor yada başka malzemeleri..Malzeme çeşitliliğini artırmak bize zamandan tasarruf sağlıyacağı görüşündeyim.

5-) Son olarak da herkesin dediği gibi canlı ve gerçekçi bir görsellik kesinlikle hepimizin istediği bir durum..:)))
HAYRİ
  • HAYRİ
  • 94% (Exalted)
  • Advanced Member
7 years ago
Güçlendirme bölümünde mevcüt eleman donatıları daha pratik girilebilirse iyi olur. Örneğin Excel benzeri bir dosyadan aktarım yapılabilirse iyi olur. En azından, donatısı girilen eleman kendini belli ederse iyi olur.
engineer2031
7 years ago
En önemlisi İdecad de olduğu gibi tek dosya üzerinden çalışması bizim için en iyi olur. Çünkü modelleme sonrasında o kadar dosya uzantısı var ki birinin kaybolduğu taktirde bütün emekleriniz uçup gitmesi aşikar..Onun için ide gibi tek dosya üzerinden çalışması tek temennim..Saygılarımla...
melih
  • melih
  • 52% (Neutral)
  • Newbie
7 years ago
Taslak yönetmelikteki bir çok yenilik yazılımcılara da büyük değişiklikleri zorunlu kılıyor. Bu doğrultuda V.14 için benim beklentimde büyük.

-Özellikle yıllardır Sta içindeki A2-A3 düzensizlik hesabı artık yetersiz kalacak ve döşemelerin sonlu elemanlar ile modellenmesi bu tür yapılarda zorunlu hale gelecek. Bu tür bir hesap şekli Probinada çok eskiden beri var sanırım ve bunun eklenmesi geç bile kaldı diyebiliriz. Hatta döşemesi bulunmayan ve bina türü olamayan yapılarında modellenmesi güzel olur.

-Yakın zamanda Stasteel programını da edinme fırsatım oldu. Program geliştirme aşamasında ve kendi içinde komple çelik yapı modellemeleri için güzel ancak Sta4cad ile entegre olmaması çok büyük eksiklik. Şuan probibna ve idestatik betonarme yazılımları içerisinde tamamen entegre çelik+ betonarme yapı modelleme imkanı veriyor. En azından birleşim hesaplarını ve çizimleri stasteele aktararak yapısal modellemeyi ise sta4cad içinde yapabildiğimiz Yani sta4 cad içinde hem çelik hem beton yapı elemanlarının olduğu şekilde modelleme imkanı olursa çok güzel olacak. Özellikle sta4cad içinde olması önemli stasteel den betonarme çözüm yapmasını beklemek bu formatı ile biraz zor gözüküyor. Ayrıca stasteel için kritik burkulma yüke dayalı basınç eleman tasarımı bazı modellerde yakınsama problemi yarattığından klasik k katsayısına bağlı basınç hesabı opsiyonel olarak konulursa faydalı olur diye düşünüyorum.

- Deprem hesabının seçimi ve diğer tasarım parametrelerinin yeni versiyonda taslak yönetmelikle birlikte uyumlu olacağını düşünüyorum. Performansa dayalı tasarım biraz daha etkili olacak.
guraykose
7 years ago
Melih bey iyi geceler,

v14 de beklentilerinizin büyük kısmı gerçekleşecek, arzu ettiğiniz çelik elemanların modele dahil edilmesi, analizi; dahası tasarımı! evet tasarımı da stasteel'e ihtiyaç duymadan, stasteel kadar komplike olmasa da iş görür şekilde birleşimlerde dahil olmak üzere betonarmeye enteğre bir çelik modülde gelecek.

G.KÖSE

melih
  • melih
  • 52% (Neutral)
  • Newbie
7 years ago
Güray Bey merhaba;

Umarım dedikleriniz gerçekleşir. Aksi takdirde diğer paket program kullanıcıları ile rekabet etmek zor olacak.
Bu arada umarım yeni versiyonda kazıklı temel modelleme opsiyonları da daha gelişmiş bir şeklide taslak yönetmelikle uyumlu olarak sunulur.
guraykose
7 years ago
Melih bey iyi geceler, yukarıda ifade ettiklerim dilek ve temennilerim değil, Serdar beyle sık sık yaptığım görüşmeler sonucu aldığım bilgilerin yansımadır, rekabet konusuna gelince, ben diğer paketlerinde uzun yıllardır lisanslı kullanıcıyım, sta4cad kullanmaya başlayalı 13-14 yıldır hemen hemen tüm projelerimi bu proğramla gerçekleştirdiğimi söylesem, siz anlayacağınızı anlarsınız!

G.KÖSE

engineer2031
7 years ago
Öncelikle bugün karşılaştığım bir problemden bahsetmek istiyorum ve Sta4cad'ın bu konuda eksik kalmasına gercekten üzüldüm. Sta4cad de mantar fiktif kiriş modellenirken kolonlarda bulunan başlıklar modellenemiyor. Riskli yapı tespiti yapan yapan biri olarak yerinde bulunan üçgen şeklinde ki kolon başlıkların programa tam anlamıyla girilememesi, 3 boyut ve kalıp planında görülmemesi bence riskli yapı tespiti için büyük bir eksiklik.Bu konuda da bir geliştirme yapılırsa çok mutlu olduğumu söylemek isterim saygılarımla....
sampro
7 years ago
v14 için beta sürüm yayınlasanız yeni gelen 2016 deprem yönetmeliğine hem aşina olabilmek hemde program üzerinde nasıl yapılabildiğiyle alakalı bilgilendirilmek gerekir.
www.samsun-proje.com
Aytaç P.
7 years ago
Diğer Yazılımlarıda kullanan bir kullanıcı olarak merdiven tipleri ve çizimleri , grafikler ve en önemlisi bana göre paftada ki çizimler epey düzeltilmeli çizim düzenlemeye modellemeden çok daha fazla süre harcamak durumunda kalıyoruz.Ayrıca mimari planı sta'da görmek de büyük avantaj sağlayacaktır.
kartalyapiproje
7 years ago
Öncelikle tüm meslektaşlarıma hayırlı işler bol kazançlar dilerim.
Bir sta4cad kullanıcısı olarak v14'den beklentilerim büyük.v14 taleplerime geçmeden önce son zamanlarda yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim.
Malum rakip program kullanıcısı bir meslektaşım programını öve öve bitiremedi. Her ne kadar sta4cad aşığı bir inşaat mühendisi olsam da , göster bakalım neymiş o övdüğün şeyler diyerek konuya girdim. Bir iki saat programını kullandıktan sonra sırf aşağıda yazacağım artıları yüzünden söz konusu programa geçip geçmeme konusunu bile düşünmeye başladım. Ama şükür forumda v14 ile ilgili taleplerin alındığını ve bu eksikliklerin giderilebileceğini görmemle kafamdan bu düşünceyi attım. Bu bakımdan v14'den beklentilerim büyük olmakla beraber çıkmasını sabırla bekliyorum. Söz konusu arkadaşı bu versiyonla sta4cad safına çekebileceğimi dahi düşünüyorum :)

v14 taleplerim ise şu şekilde;
-DÖŞEME TİPLERİNDE DAHA FAZLA OPSİYON SUNULMALI. ÖRNEĞİN L DÖŞEME GİBİ DÖŞEMELER EKLENMELİ.HATTA HER FORMDA DÖŞEME ÇİZİMİNE İMKAN TANINMALI.
-MERDİVEN TİPLERİNDE DAHA FAZLA ÇEŞİT SUNULMALI. MİMARİDEKİ HER TÜRLÜ MERDİVENİ MODELLEYEBİLMEMİZ İÇİN MERDİVEN MENÜSÜ GELİŞTİRİLMELİ.
-KONSOL DÖŞEMELERİN PROGRAMDA MODELLENEBİLMESİ İÇİN EĞRİSEL FORM DAHİL OLMAK ÜZERE KONSOL DÖŞEME MENÜSÜ EKLENMELİ. ÖZELLİKLE DEĞİŞİK FORMLARDAKİ MOTİF ÇIKMALAR İÇİN KONSOL DÖŞEMEYİ PROGRAMDA MODELLEYEMİYORUZ. HESAP SONRASI AUTOCAD DE ELLE EKLEYİP DETAY VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ. BU DA HEM KONSOL DÖŞEMENİN YÜKÜNÜ HESABA KATMAMAMIZ HEM DE EXTRA ZAMAN KAYBI ANLAMINA GELİYOR.
-ELEMAN TANIMLAMAK İÇİN REFERANS AKSLAR TANIMALAMA ZORUNLULUĞU ORTADAN KALDIRILMALI. PROGRAM KULLANIMI AUTOCAD KULLANIMINA YAKLAŞTIRILABİLİR.ÖRNEĞİN SNAP(KENETLENME) MODLARI EKLENİP KOLONLARIN, PERDELERİN VS KÖŞELERİNDEN VEYA ORTA NOKTALARINDAN KİRİŞ TANIMLAABİLMEMİZ LAZIM.REFERANS KULLANMAMIZ GEREKTİĞİNDE LİNE(ÇİZGİ) ARACI EKLENEBİLİR ÖRNEĞİN.
-EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRİ İSE PROGRAMIN KLAVYE KOMUTLARIYLA KULLANILABİLMESİNİN ÖNÜ AÇILMALI. ÖRNEĞİN AUTOCADDE OLDUĞU GİBİ KOLONU SEÇİP KLAVYEDEN M+ENTER YAPTIĞIMIZDA KOLONU TAŞIMAYA,C+ENTER YAPTIĞIMIZDA KOLONU KOPYALAMAYA İMKAN TANINMALI. AYRICA KOMUT EDİTÖRÜ OLUŞTURULUP. KOPYALAMAYA İSTEDİĞİMİZ HARFİ TANIMLAYABİLMEMİZ SAĞLANMALI.
PROGRAM ŞU ANDA TAMAMEN LOGO KOMUTLARLA ÇALIŞIYOR. EĞER KOMUT SİSTEMİNE GEÇİLİRSE VE KISAYOL TUŞLARI EKLENİRSE MODELLEMEMİZ ÇOK DAHA HIZLANACAKTIR.
-RAKİP PROGRAMDA OLDUĞU GİBİ ANALİZDEN SONRA TEMEL VE YAPININ 3 BOYUTLU BİRLİKTE SİMÜLASYONUNU GÖREREK,İSTENİLEN KUVVETLER ALTINDA TEMEL VE YAPININ BİRLİKTE DAVRANIŞI ANLIK OLARAK İZLENEBİLİRSE DAHA İYİ OLACAK.
- (***EN ÖNEMLİ GÖRDÜĞÜM KONU***) KOLON VE KİRİŞ DONATI DÜZENLEMESİ MENÜLERİ RAKİP PROGRAMDAN DAHA ÜSTÜN SEVİYELERE ÇIKARILMALI. ÇÜNKÜ SÖZ KONUSU PROGRAMI KULLANAN ARKADAŞLARIN EN FAZLA ELEŞTİRDİKLERİ KONU BU. BENDE AYNINI DÜŞÜNMEKTEYİM. KİRİŞ DONATI DÜZENLEMELERİ İNANILMAZ ZAMAN ALIYOR. AYRICA MEVCUT DÜZENLEME MENÜSÜNDE KOMŞU KİRİŞLER ANLIK OLARAK GÖRÜLEMEDİĞİNDEN KESİTTEN GEÇEN DONATI SAYISINI HESAPLAMAK ÇOK DAHA ZOR OLUYOR. BUNUN YERİNE KİRİŞ DONATI AÇILIM ÇİZİMİNDEKİ GİBİ BİR EKRAN AÇILIP, KOMŞU KİRİŞLER DE GÖRÜLEREK DÜZENLEME YAPILABİLİR.
KOLON DONATI DÜZENLEMESİ DE TABLO ŞEKLİNDE AÇILIP İSTENİLEN KOLONLAR İÇİN AYNI ANDA DONATI DÜZENLEMESİ YAPILABİLİR.
BU KONUNUN ÜZERİNE GİTMENİZİ RİCA EDİYORUM.
-STATİK HESAP RAPORU DA GELİŞTİRİLEBİLİR. ÖRNEĞİN RAPORA FİRMA LOGOMUZU VS KOYABİLMEMİZ LAZIM.
-ANALİZ SONRASI ALDIĞIMIZ ÇİZİMLERİ DÜZENLEMEK ÇOK FAZLA VAKTİMİZİ ALMAKTA, OTOMATİK ÇİZİMLERİN BİRAZ DAHA DÜZENLİ ÇIKMASI SAĞLANABİLİR.
AYRICA ANALİZ SONRASI ÇİZİMLERİ PROGRAMDA DÜZENLEME MENÜZÜ GELİŞTİRİLEBİLİR.


NOT: SON OLARAK BELİRTMEM GEREKİRSE,RAKİP PROGRAM KULLANICILARI BİLE STASTEEL'in kendi çelik programlarına karşı olan üstünlüğünü koşulsuz kabul ediyorlar. ve stasteel in sta4cad le bütünleştirilmesi halinde sta'ya geçmeyi düşünebileceklerini dahi ifade ediyorlar.
Bu şartlar altında , stasteel gibi hem görsellik, hem kullanışlılık, hem de güvenirlik açısından son derece güzel bir programdan sonra kesinlikle sta4cad'in de bu standartlara yükselmesini ya da stasteel ile bütünleştirilmesini talep ediyorum.
Artık stasteel'deki gibi modern bir arayüze ihtiyacımız var.

Yorumlarımda bir kusurum olduysa affola. Sadece programımızın daha fazla gelişmesini. Ve göğsümü gere gere her konuda en iyi program benim programımdır diyebilmeyi istiyorum. Bu yüzden v14'den beklentilerim çok büyük. Umarım taleplerimiz dikkate alınıp gerekli çalışmalar yapılır. İyi çalışmalar dilerim.

Quick Reply