follower
  • follower
  • 71.8% (Friendly)
  • Newbie Topic Starter
a year ago
Zıya Bey

Kolon ek birleşimi otomatıik birleşimde gözukmesıne ragmen bu bırleşim  bırlesımler menusunde  gozukmuyor.

1.png

Click to View Image23 View(s)

2.png

Click to View Image25 View(s)

Selamlar

civilengob
a year ago
image.png

Click to View Image21 View(s)

Merhaba, otomatik birleşimde yer alan ek detayının sadece görseli farklı. Kırmızı dikdörtgen içine aldığım birleşimi kullanabilirsiniz.

follower
  • follower
  • 71.8% (Friendly)
  • Newbie Topic Starter
a year ago
1.png

Click to View Image16 View(s)

2.png

Click to View Image17 View(s)

Burada dıkkat edılırse otomatık bırlesımde bırlelişim ısmı kolon ek olarak gecmekte ancak bahsettıgınız kırıs kısmından yapılınca bırlesım ısmı kırıs ek olarak gecmektedır.Ayrıca bırı kırıs dıgerı kolon eleman olması sebebıyle hesap farklılıgı olmaktadır.

Tahmınımce kolon ıcın kolon ek hesabı hatta kaynaklı ve bulon ıcın 2 ayrı hesap algorıtmada var ancak bırlesımler menusunde acılması unutulmus.

Programın sıstem bolumu bırlesımler ımagesde 2 ayrı bırlesım resmı var

ColumnSplice1.PNG

Click to View Image16 View(s)

ColumnSpliceWeldPlate.PNG

Click to View Image17 View(s)

ziya atar
a year ago
Merhaba,

Program ilk çıktığında kolon ekleri ve kiriş ekleri ayrı ayrı birleşim olarak sunuluyordu. Ancak aslında kiriş eki ve kolon eki aslında tamamen aynılar. Program kolon veya kiriş hangi elemanı bağladığını bildiği için sadece iki çubuğu bağlayan ek birleşimleri yeterli. Birleşim hesabı olarakta program neyi bağladığını bildiği için gerekli ise ek kontrolleri yapabiliyor. 

Bu yüzden çok eski sürümlerde kolon eki ve kiriş eki ayrımından vazgeçildi ve ekler olarak tek tip ek sunulmaya başlandı. 

Menüden kaldırılan ek birleşimleri ise daha önce oluşturulan modellerin yeni sürümlerde sorunsuz şekilde açılması için hala program içinde ve kayıt sisteminde tutuluyor.  Ancak otomatik birleşim menüsünde bu kaldırılan birleşimler kalmış. Gelecek güncellemede otomatik birleşim menüsündede üst menüde bulunan birleşim tipi gelecek.

Kullanım bakımından bu eki kolon veya kiriş heryerde kullanabilirsiniz.  İki birleşimin hesap algoritmasıda birebir aynıdır. 

Özetle aynı olan iki birleşim kolon ek kiriş ek ayırmak yerine tek tip olarak sunuluyor. 4 veya 5 yıl (süreden çok emin değilim ) önceki projelerin açılmasında sorun oluşmaması için program içinde tutuluyor.