Murat
  • Murat
  • 69.6% (Friendly)
  • Member Topic Starter
6 years ago
Ziya bey

Gerçi bu hataları size daha öncede yazmıştım ama düzelten olmadı. Şimdi de ümit ettiğimden yazdım.

1- Eğik uç kesimli kirişler kesimin eğik açısı yada eemanın her iki tarafından alınan ölçüde belirsizlik oluyor.

Eğik kesilecek değer yok. Elle düzeltiyorum.

2- Planlarda DIŞ AKS ÖLÇÜLERİ ile AKS İSİMLERi baloncuğu iç içe giriyor.

3- Ayrıca kiriş yada kolon çizimi oluştururken kullanılacak saçlarda aynı paftada basılması istediğimde nedense ana eleman profili aynı paftada oluşturulmuyor.

4- Çizim lejantında RESİM KODU alakasız bir yerde çıkıyor.

5- Çizim saklarken çizim ismi istemek yerine otomatik verse. TEKLA daki gibi

6- DEMO ile kayıtlı dosya açamamak olayı başlıca bir sıkıntı. Mantığını anlamak zor.

Şahsi merakım , güncellemelerde sürekli hızlandırma ve hafıza kullanımı yazıyor. Diğer arkadaşların da yazdıklarını düşündüğüm basit ama kullanımda sıkıntı yaratan bizlerin eksik diye yazdığımız ama programın garip hatalarının düzeltilmesi nedense düzeltilmiyor. Sanırım sizin büroda çalışan arkadaşların planlamaları bizlerden çok farklı.

Lütfen ÇIKTILAR konusunda da bir çalışma yapmaya başlayın.

iyi çalışmalar

avcioglu
  • avcioglu
  • 100% (Exalted)
  • Advanced Member
6 years ago
Merhaba Murat bey,

Çizim ve tasarım kısmıyla ben ilgilendiğim için cevap yazayım. Herkez kendi önceliklerine göre talepte bulunur. Şu an baktım bizim çelik mailine ayın 1inden beri 90 kadar mail gelmiş. Bunların bazıları tabi soru cevap şeklinde, nerden baksanız 50-60 kadar yeni mail/konu gelmiştir. Sizin talebinizde bunlardan biri. Ben işleri sıralarken en çok tıkanan konulara göre sıralıyorum. Mesela gelen maillerin içinde dairesel temel hesabı vardı, o eklendi. Özel bir durum için birleşimde burulma hesabı gerekti, o eklendi. Çizimlerde tek çubuk seçip çizim alırken partlar yanında çıkmıyordu o eklendi. Bu arada 3-4 tane yeni birleşim hesapları eklendi. Devrilme tahkiki çıktılarında birşeyler istendi o eklendi. Analizden sonra yetersiz elemanların incelenmesinde zorluk çekiliyordu, onun menüsü eklendi. Birde kullananların ruhunun bile duymadığı konular var, mesela şu an component method modellemesini ilerleterek U profile ve zayıf yönden I profile bağlana birleşimlerde profil et kalınlığından daha efektif yararlanmaya çalışıyorum, belki bu çalışma birkaç gün sürecek fakat hiçkimse bunu direk fark edemeyecek. Bu gibi şeyler güncelleme listesine girmiyor, çünkü anlatması bile çok zor konular. Siz farkında olmasanız da, güncelleme listesinde yazmasa da program gayet hızlı bir biçimde ilerliyor. Sizin mailinizde aklımda, fakat öncelik sırası olarak düşünüyorum, birleşimle ilgili konuları öne almazsak o kişiler projelerini yapamazlar. Sizin yapmanız gerekense, ucu eğimli birleşimlerde yandaki ölçü toolunu kullanarak yeni ölçü girmektir, size hammaliye yük olsa da uğraşıp yapabileceğiniz birşey. Şimdi mesela düşünüyorum, büyük ihtimalle önümüzdeki ay yeni deprem yönetmeliği yürürlüğe girecek, bunu programa eklemezsek bir süre sonra projelerinizi hem Sta4 hem Stasteel açısından belediyeden/odadan geçiremeyeceksiniz. Buna benzer başka konular da var. Resim kodunun alakasız yerde yazması, kaydederken kutuya isim girmeniz vs. şeyler çok detay konulardır, bunlar zamanla ilerler.

Demo olarak kaydedilen projenin tam sürümde açılmamasının mantığı şu, bizim çelik programında demo versiyon ile tam versiyon tamamen aynı, demoda ister 20 katlı bina yapın isterseniz kocaman fabrika yapın, hiçbir engeli-sınırı yok. Eğer demo versiyon projelerini tam versiyon açabilseydi, kilidi olmayan insanlar istedikleri kadar proje yaparlar, kilidi olan bir arkadaşına çıktı aldırırlardı. Bu yüzden demo sınırsız kullanılabilmekle birlikte üretilen projeler tam versiyonda açılmıyor.

Umarım şahsi merakınızı giderebilmişizdir. Buraya gün içinde onlarca telefon/mail geldiği için planlamalarımız gelen talep ve gerekliliklerin bileşkesine göre oluyor, söylediğiniz gibi sizin planlamalarınızdan çok farklı olabiliyorlar.

İyi çalışmalar

Murat
  • Murat
  • 69.6% (Friendly)
  • Member Topic Starter
6 years ago
Sayın Avcıoğlu

Cevap vermeden önce şunu belirtmek isterim. Siz nedense biraz konuya duygusal yaklaşmışsınız.

Bu konuştuğumuz konuların tamamını Analitik Mantık ta değerlendirmek gerek.

Otomobil üretiyorsak ilk önce motoru tasarlamak lazım bence. Daha ekonomik gidip gitmemsi daha hızlı olması daha sonraki konu olmalı.

En önemlisi de kısa mesafede durmalı.

Yani taasrım hesap ne olursa olsun , çıktısı olmaya tasarım ne işe yarar. Yıllardır kullandığımız TEKLA en iyi örnek , o bedellerde satılmasına rağmen hala tasarım halinde.

Ring temeli ben özellikle sizlere sanırım 1 yıl önce yazmıştım. Ben ring çözemeyen o programla ISPS standartında temel çözümünü sizin programlarınızla yapıp onaylattım.

ZATEN BU FORUMDAKİ DEĞERLİ ARKADAŞLARIN SİZLERİN ÜRETTİĞİ PROGRAMA DEĞER VERMESE KULLANICISI OLMAYIZ VE BU MESAJLARI ATMAYIZ.

Ben Sta betonarmeyi aldığım yıllarda yapamadıklarını sıralayamam. Ama Sedar bey in yaklaşımı ve çözümünden peşindeyiz.

Sizin programdan çıktıları çok daha iyi olan rakibiniz varken biz buradayız.

Tamam yaptığın iş zor ama SADECE TİCARİ BİR ÜRÜN bu sizin üretip bize beğendirip bizden para talep edeceğiniz bir yazılım.

Bundan SİZİN HABERİNİZ OLMAYACAK deyip serzenişte bulunmanız tamamen duygusal.

Çok uzatmadan birader sadece sizin için basit olduğuna inandığım bir düzeltme , teknik bile değil.

1- Eğik uç kesimli kirişler kesimin eğik açısı yada eemanın her iki tarafından alınan ölçüde belirsizlik oluyor.

Eğik kesilecek değer yok. Elle düzeltiyorum.

2- Planlarda DIŞ AKS ÖLÇÜLERİ ile AKS İSİMLERi baloncuğu iç içe giriyor.

3- Ayrıca kiriş yada kolon çizimi oluştururken kullanılacak saçlarda aynı paftada basılması istediğimde nedense ana eleman profili aynı paftada oluşturulmuyor.

4- Çizim lejantında RESİM KODU alakasız bir yerde çıkıyor.

5- Çizim saklarken çizim ismi istemek yerine otomatik verse. TEKLA daki gibi

Bu sizin programın hatası düzeltmek bu kadar zorsa ve bundan alınacaksanız yapma.

Sadece bu hatalar ilk versiyon alt yapı hatası bu skript bir kez düzeltilince ömür boyu kullanılacak bir şey.

Mesela aklıma gelen Korkuluk skripti içinde tekmeliğinin olmaması ve ana kirişe bağlantı detayının olmaması ve çizimlerinin ayrı bir menü ile alınmaması Ring temel kadar önemli ama bence öncelik kağıtta fiziksel çıktı olduğundan sıralaması ondan önce olmalı diye dikkat çektim.

Merdiven detayı skriptin de hazır yapılmış basamak detayı veya kıvrık saçtan yapılmış basamak bağlantı detayı yoksa çok önemli değil. Benim için bitmemiş proje.

Dünyadaki bütün programların ama doğru hesaptır ama kağıtta fiziksel olarak ustasına gidemeyen bir çıktı ne işe yarar.

Çizim ayarlarında ölçek kısmı sürekli (1/x) olarak seçeneklerinin (0.04) gibi sayısal ifade olduğu uyarmak ve bunu (1/x) karşılığın 5 , 10 ,20 ,50 gibi ölçek normunda olmasını arzulamak.

Yazıma burada kesiyorum.

İşinizin zor ve meşakkatli olduğunun farkındayım ama bu ticari bir olay siz yapıp sunar biz kullanıcılar eleştiri daha fazlasını isteriz. Her kes idealini arıyor.

Sizin sta ile İngiliz normunda Mozambik e enerji nakil binası yaptım İngiliz teşekkür etti. Bunlar yüzünden Sta grubundayız ama eleştirmeye devam edeceğiz.

Sizi üzdüğümü düşündüren yazım için özür dilerim.

Ama bilin ki ben ve inanıyorum diğer arkadaşlar da başka bir program grubunu istemeyip Serdar beyi ve tabi ki onun ekibi olan sizleri istediğimden burada para verip yıllardır sisteminize üyeyiz.

Başınız ağrıttım

İyi çalışmalar