mefkure
  • mefkure
  • 62.8% (Friendly)
  • Newbie Topic Starter
9 months ago
  SUNDURMA.steel4cad (1,370kb) downloaded 33 time(s). Merhaba, ekteki çelik projedeki yetersizlikleri nasıl giderebilirim? kesitlerin uygun olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?
ziya atar
9 months ago
1)Basit olarak kolona ölü yük ve kar yükü altında gelen momenti kolon profilinin plastik kapasitesine böldüğünüzde yetersiz duruma geliyor.  Burkulma kesit sınıfı vs hiç bir şeye bakmadan kolon kesitinin plastik kapasitesi bu momenti taşımıyor. 

Yükleriniz doğru ise taşımaması normal gözüküyor. 

2)Çerçeve sisteminde kolon temel birleşiminde iki ankraj var bu yüzden yük daha çok kiriş kolon birleşim bölgesinde taşınıyor. Tabal birleşiminde ankraj sayısı arttırılırsa yük daha dengeli dağılacaktır. 

3)Çaprazları genel olarak 45 drece açıya göre ayarlmanız daha doğru olur. Önerim çaprazları ikiparça yerine tek parça olarak yerleştirin. Yapının x yönünde kolonların üst kısmında yapı boyunca kiriş geçirin.

Çaprazlar iki parçalı yapılacaksa veya genel olarak kolon orta noktalarında yapılcaksa tüm yapı boyunda çaprazların kolon abağlandığı noktalarda kiriş geçirin. 

En kötü ihtimalle bu noktaları kuşak hizasına denk getirmeye çalışın. Çaprazlar aralarında dikme olmadan sağlıklı çalışmazlar.