Bir konuda diğer kullanıcı arkadaşları da uyarmak istiyorum. Sta ekbini bir çok kes söylememe rağmen gerekli aksiyonlar alınmadı alınmayacak gibide duruyor. O yüzden buradan diğer kullanıcı arkadaşlara da söylemek isterim ki, yapıda kolon ve poligon kolon donatılarını kaydedip bir değişiklik yaptıktan sonra geri getirdiğinizde kesit değeri, donatı oranı, etriye çapı adeti vs gibi durumlar kurtarmadığında uyarı vermiyor. Tüm kolonlara ve poligonlara tek tek girip bakmanız hatta donatı düzenine de girip bakmanız gerekiyor. Bu büyük, çok katlı projelerde çok zor ve kolayca gözden kaçırılabilecek bir şeydir. O yüzden kurtarmayan kesit, donatı vb olduğunda kiriş donatıları gibi yakıp uyarı verse çok daha güzel olur.
Diğer bir husus ise poligonlarda etriye çapı ve adeti kurtarmasa da ok tuşuna basıp çıkılabiliniyor bunu yine kirişlerdeki gibi değerler kurtarmadan çıkışa izin verilmemesi daha doğru olur çünkü bazen gerçekten çok yoruluyoruz ve gözden kaçabiliyor.
Bu durum sadece benim bilgisayarımdan kaynaklanıyor olabilir.
Kesitin içine girdiğim için yanıp sönüyor yoksa oda uyarı vermiyor.
Click to View Image55 View(s)
Click to View Image56 View(s)
Konu ile ilgili olarak tarafınızdan bir e-posta alındı ve gerekli yanıt yine e-posta üzerinden iletildi. Lütfen mailinizi kontrol ediniz.
Belirttiğiniz konular programda yer almamaktadır. Değerlendirmelerin bu doğrultuda yapılması gerekmektedir. İlgili cevabı tarafımca iletmiş bulunuyorum.
Poligon kolonlarla ilgili olarak program içerisinde konuya ait çeşitli yardımcı dosyalar mevcuttur. Modelleme yönteminin ve program kabullerinin dikkatlice incelenmesi, modellemenin bu kabullere uygun şekilde yapılması gerekmektedir.
Saygılarımla,
The STA Bilgisayar uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies. More Details Close