Merhabalar;
Yeni bir üye ve stasteel ve Sta4Cad kullanıcısı olarak bir kaç konuda talebim bulunuyor fakat bunlar ne kadar süre içerisinde gerçekleştirilebilir emin değilim. Öncelikle belirtmeliyim ki programı yazanların ve yapanların ellerine sağlık. Bir çok konuda kolay bir şekilde modelleri oluşturup hesaplarını yapabiliyorum. Aşağıda yazdıklarımın da eleştiri olarak değil, programı daha da iyi yapmak için ve kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için olduğunu belirtmek isterim. 1 haftadır programı kullanıyorum ve karşıma esaslı olarak çıkan konuları yazmak istedim. Güncellemeleri yaparken bu konuları da dikkate alabilirseniz sevinirim. Aşağıda yazdıklarımın içinde yakın zamanda yapılması planlanan güncellemeler varsa özür dilerim. Ben sadece şu anda kullandığım programda gördüğüm eksiklikleri belirtiyorum bir anlamda.
1) Çelik platformlara korkuluk yapabiliyorum fakat korkuluğun malzemesinin ve kesitinin ne olacağını seçemiyorum. CHS42.4x2.6 tanımlı gelen malzemeyi benim CHS42.4x3.2 olarak yapmam gerekiyor fakat programda mümkün değil bu.
2) Korkulukları kirişlerin üzerine koymak yerine kirişlere bayrak yardımıyla tutturabilmeli ve o bağlantıyı civatalı yapabilmeliyiz. Bizim projelerimizin hiçbirinde korkuluklar kirişlerin üzerine oturtulmuyor. Ayrıca tekmelik detayı da eklenmeli ki standartlara uygun olarak projeleri oluşturabilelim.
3) Berkitme levhalarını istediğimiz yere rahatlıkla koyabilsek güzel olur. Şu anda sadece sabit aralıklarla berkitme atabiliyoruz ve bu işimize yaramıyor.
4) Normal merdiven modülünün yanında gemici merdiveni modülü de eklenebilirse güzel olur. Şu anda gemici merdivenini elle auto-cad içerisinde düzeltip atmak zorunda kalıyoruz.
5) Çelik kaliteleri ST37-ST44-ST52 olarak geliyor fakat bizim projelerimizde SxxxJ2, SxxxJR, SxxxJ0 gibi malzemeler kullanılıyor. Bunları tüm projelerde tek tek elle düzeltmek zorunda kalıyoruz.
6) Hesap raporlarını tamamen ingilizce almak zorundayız. Hesap raporunu ingilizce aldığımızda bazı bölümlerde cümleler türkçe geliyor ve rapor üzerinde türlü değişik yollarla tekrar düzeltme yapmak zorunda kalıyoruz.
7) Malzeme listelerini Tekla'da olduğu gibi word ve notepad ile açılabilir şekilde alabilirsek bize çok faydası olacaktır.
8) Şirketimizin antedini bir arayüz yardımıyla program içerisine yerleştirip, çıktıların yerleştirilen antede uygun olarak çıkmasını sağlamak da çok büyük bir kolaylık olacaktır. Bunu hem hesap raporları hem de imalat ve detay paftaları için yapabilmek güzel olurdu.
İlk paragrafta da dediğim gibi, bunlar ne derece yapılabilir bilmiyorum. Yapılması halinde bir çok kullanıcının işine yarayacağını düşündüğüm, diğer programlarla programın rekabetini arttıracağını düşündüğüm iyileştirmeler. Umarım tamamı dikkate alınır ve kısa zamanda bunları programda görürüz. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Originally Posted by: ziya atar