Prof.Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Bölümü
Ocak 2019
Click to View Image987 View(s)
TBDY (2018)’DE ASMOLEN DÖŞEMELİ BİNA TAŞIYICI SİSTEMLERİNE GETİRİLEN SINIRLAMALARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
Originally Posted by: bkr
Soruma net bir cevap oldu. Bu binayı maliyetler gözetmeksizin özellikle asmolen olarak çözülmesi isteniyordu. Perde eklediğim halde Yönetmelik 4.3.4.6 koşulunu sağlayamadım. Farklı metodlar denemeye devam edeceğim. Asmolen olarak çözebilen var ise benimle paylaşmasını rica edeceğim. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
--Data kontrollünde ki hataları düzeltin.
--Hesap sonucu S209 hata var.
--En üst katı yeniden modelleyin.
Önerilerim:
Originally Posted by: ÜNVER ÖZCAN
-Analiz sonucunda hata göremedim veya bende görünmüyor.
-Geometrik hatalar var. En üst katı (merdiven kulesi) deprem hesabına dahil etmiyorum. Sadece yük kombinasyonu belli olsun diye yönetmeliğe uymayan koloncuklar ekledim.
-Radye FEA analizini Zemin etüt raporunda belirtilen Taşıma gücüne ve Ko'a göre yaptım. Geometrik olarak hatalar olabilir. Teşekkür ederim.
Click to View Image299 View(s)
FARKLI Bİ ÇÖZÜM OLARAK BÖYLEDE YAPABİLİRSİNİZ.
DAHA AZ PERDE İLE .STA4 CAD DE GENELDE ASANSÖR PERDELERİNİ U ŞEKLİNDE YAPARSANIZ DAHA RAHAT KURTARIYOR DEVRİLMEYİ.
asmolen cozumdata.rar (728kb) downloaded 355 time(s).
Originally Posted by: SÜLEYMAN TÜREN
Süleyman TÜREN çözüm için teşekkür ederiz. Daha az perde ile güzel bir çözüm olmuş.
Çözümünüzde mdev 0,65 gorunuyor.... yıne 0,75 yakalanamamış... bodrumsuz bınalarda 0,75 nasıl sağlanacak...
2018 yılında çalışmış olduğum bir proje vardı, asmolen çözülmüştü ama müteahhit biraz beklemek istedi. Şimdi tekrar gündeme geldi. Yeni yönetmeliğe göre BYS=5 oluyor. Sanırım yeni yönetmelikte BYS=6 ve üzeri binalar asmolen yapılabiliyor değil mi?
eski projenin sta14 versiyonunu ekte bulabilirsiniz. hakanapt.rar (2,172kb) downloaded 116 time(s).
@KENSA Mimari Açıdan problem yoksa asansör perdesi dışında 1 perde ile kurtardım. İnceleyiniz. İyi Çalışmalar. KSel Cozum.rar (670kb) downloaded 173 time(s).
Originally Posted by: KSel
Çözüm için teşekkür ederim. Çekirdek perdeleri ile çözümü bitirmişsiniz, taktir etttim. İyi çalışmalar dilerim.
Click to View Image214 View(s)
Click to View Image252 View(s)
Deprem yönetmeliğinde Mdev için perdenin tabanında deprem yüklerinden oluşan momenti alıyor. Mdev için sadece perde eğilme momentini alınca farklı sonuç çıkıyor.
Ama sta4cad de Perde eğilme momentinden hariç Mk değeride eklenince daha farklı sonuç çıkıyor. Mk değerinin alınmasının nedeni nedir acaba? Yönetmelikte kaçırdığımız bir yer mi var?
Bu konuya ilişkin bir cevap bulamadım. X programlarında sadece eğilme momentini alıyor. bunda bizim kaçırdığımız nokta nedir?
Teşekkürler şimdiden.
Linkteki dosyada gerekli açıklama mevcut.
The STA Bilgisayar uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies. More Details Close