ziya atar
4 years ago
***)Henüz STAWorkshop güncellemesi yayınlanmamıştır. yayınlandığında bu kısımdan bilgilendirme yapılacaktır. Resimleri yüksek çözünürlükte görmek için resmi tıklayın açılan pencerede sağ tıklayıp resmi farklı kaydet diyerek bakabilirsiniz.

Güncelleme öncesi gelen sorularla ilgili bilgilendirme amaçlıdır.

1)ÇELİK MODELLEME

STASteelde oluşturabileceğiniz tüm çelik modelleme imkanı programa eklenmiştir. Ancak gurup makroları birleşim seçme menüsü gibi menülerde değişikliğe gidilmiştir.

Bu menülerde arama yapma son kullanılan birleşim veya guruplar için ayrıca bir kısım açılmıştır. Onun haricindeki veri giriş mantığı stasteel ile birebir aynıdır.

2)AKILLI BİRLEŞİM KOPYALAMA

Önceki duyurularımızda çelik modellemede yapay zekanın kullanımı ile ilgili yol haritasını yayınlamıştık. Henüz bu konuda yapacak çok işimiz var ancak ilk sürümde birleşimlerin daha hızlı ve kolay şekilde oluşturulabilmesi için

akıllı birleşim kopyalama özelliği eklenmiştir. Modelde herhangi bir birleşim veya birleşimleri seçtiğinizde üst kısımda açılan menüden akıllı birleşim butonuna bastığınızda program bu birleşimlerin birebir uygulanabileceği tüm varyasyonları arar.

Örneğin bir kiriş kiriş birleşimi seçtiniz yapıda bununla özdeş bir yerleşim varsa bu birleşimi tek bir komutla tüm yapıya otomatik olarak kopyalar. Kopyalandığı yerde elemanların konumlarının veya dönmüş olmalarını bir önemi yoktur.

Şuan için birebir benzerlik ayarıyla ilk sürümde açılacaktır. Makroların kullanılmadı ve otomatik birleşimin yeterli olmadığı durumlarda benzer olan bir yere birleşimi siz atıp diğer kopyalama işlemini programa bırakabilirsiniz.

Aşağıdaki örnekte bir birleşim seçilerek işlem yapıldığında yapının iki tarafında 18 adet birleşim kopyalaması otomatik yapılmıştır.

3)DİĞER MADDELER

Çelikle ilgili bizden talep edilen birçok konu STAWorkshop ilk sürüme eklenmiştir bu konular ayrı başlıklar altında foruma yazılacaktır. Örneğin birleşim eleman veya bir gurubun özelliğini kaydedip sonradan kullanma gibi. genel modelleme başlığı altında bilgilendirme yapıalcaktır.