HAYRİ
  • HAYRİ
  • 94% (Exalted)
  • Advanced Member Topic Starter
4 years ago
ST11.jpg

Click to View Image129 View(s)

Deprem Yönetmeliğinin bir yeniliği olan Kolon filizlerinin Kolon orta bölgesinde birleşmesi durumunu gözlemlemek amacıyla basıt bir örneğin analiz sonucu çizimlerinde;

1- Tekli Kolonlarda ve üst katta devam etmeyen Bodrum Perdelerinin başlık durumundaki kolonlarında Kolon Filizleri, kat orta kısmında birleşmektedir (Şekil-1). Bodrum Perdelerinde bu kural geçerli gözükmemektedir. Doğru mu?

2- Perde filizlerinin (hem başlık bölgesi hem de orta bölgede) Perde alt kısmında birleşim detayının çizildiğini görülmektedir (Şekil-2). Perdelerde de bu kural geçerli değil mi? (Yönetmelikte bu konuyla ilgili bir açıklamaya denk gelemedim)

3- Üst katta da devam eden Bodrum Perdelerinin başlık durumundaki kolonlarında Filizler, kolon alt bölgelerinde birleştiği görülmektedir (Şekil-3). Kolonlarda Filizlerin Kolon orta bölgesinde birleşmesi beklenmez mi?

4- Her katta devam eden perdeler ve Bodrum perdelerinde filizlerin kat orta kısmında birleşmesiyle ilgili Yönetmelikte bir zorunluluk göremedim. Bu elemanlarda zorunlu değil mi?

İyi çalışmalar.