eerdogan
  • eerdogan
  • 53.2% (Neutral)
  • Newbie Topic Starter
6 years ago
Stasteel ile ilgili gelişmeler olumlu güncelleştirmeler falan güzel gidiyor yalnız Eurocode takdir ederisiniz American ve yeni türk çelik yönetmeliğine göre çok karışık adapte olmakta zorluk çekiyorum. Piyasada eurocode ile ilgili bir kitapta bile eğilme burulma ve eks. kuvvet etkisinde tasarıma gelince hesapları çok karışık bundan sonrasını Aısc 360 -10 dan devam edilecek diye yazmış azar.

Tabi rüzgar ve kar yükleri için eurocode referans alınması materyal civata vs özelliklerinde avrupa baz alınıp şartnamede Aısc360-10 baz alınınca ikisinin kombinasyonu oldu bizim şartname.Şuan ide çelik bu konuda aşama kaydetti. Bir sta4cad kullanıcısı olarak stasteel tercihimiz oldu bu konudaki çalışmalarınız ne aşamada acaba.

2. si modelleme aşamasından sonra çubuk kuvvet diyagramları olsun mesnet reaksiyonları olsun irdelemk zor oluyor. Sta4cad gibi hakim olamıyorum sonuçları irdelemede. En azından sap2000 summary gibi biraz daha yalın anlaşılır yapırlırsa süper olur.

3. sü çizimler tekla baz alınarak iyileştirme yapılabilirmi. Ölçülendirme ve mesela bir kolon için 4 çizim verilip hepsi farklı boylarda çizilmesi vs biraz karmaşık oluyor. part, Assembly, genel çizim mantığıyla düzenleme yapılabilirmi

4. bağlantılar için biraz daha çalışılıp teklada bağlantı tiplerinden de örnekle daha fazla detaylandırılabilirmi. Mesela hareketli mesnet ayağı kablo bağlantıları plaka manuel ekleyip kaynak atabilme vs gibi.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim, programın iyileştirilmesi adına önerilerim bu şekildedir.

ziya atar
6 years ago
Aısc360-16 e göre tasarım hazırlanmaktadır. Yeni çelik yönetmeliği amerikan yönetmeliğinin birebir tercümesidir. Bu tamamlandığında yeni çelik yönetmeliğinide kapsamış olacak.

Forum ve mail yoluyla bize gelen taleplerin bir çoğu şuanki versiyonda olmasada bir sonraki büyük versiyon değişimde eklenmiş olacak.

Şuanda mevcut çizimde part assembly mantığıyla çizim üretilmekte.