Merhaba,
bugüne kadar not ettiklerimi aşağıda yazıyorum,
1) modelin herhangi bir yerinden modelleme yaparken kesit alınabilmeli bu alınan kesit üzerinden kiriş, kolon veya perde data girişi yapılabilmeli.
2) her bir kiriş için yeni bir aks atılması görselliği bozuyor ve gereksiz görünüyor bu durum düzeltilmeli.
3) kolon PM diyagramını istediğimiz gibi tüm datası ile birlikte Excel ortamına export edebilmeliyiz.
4) sadece akslardan değil, kolonların her bir köşesinden, kirişlerin orta noktalarından veya diğer kirişler ile olan kesişimlerinden de kenetlenme getirilmeli.
5) layer ayarlarımız için autocad in kine benzer bir CTB dosyası oluşturabilmeliyiz. Burada font olarak istediğimiz fontu kullanabilmeliyiz
6) kiriş, kolon ve perde donatılarını üç boyutlu görebilirsek görsellik şahane olur.
7) istinat duvarı hesabına, kazıklı istinat ve nervürlü istinat duvarı da eklenmeli
8) zaman tanım alanında hesaplar gün geçtikçe ön plana çıkmakta.. Sta4 her ne kadar bu konuda yapıyorum diyorsa da kimsenin bugüne kadar sta4 ile bu işi
yaptığına şahit olmadım, çünkü deprem kaydı ile ilgili ve arka planda yapılan işlerle ilgili hiç bir müdahale veya görsellik vermiyor.
Deprem yönetmeliğinin istemiş olduğu 3 şartı, kullanılan kaydın sağladığını hesap raporlarında ve kullanıcı arayüzünde görüp kontrol edebilmeliyiz.
9) performansa bağlı tasarım geleceğin hesap yöntemi olarak her geçen gün ağırlık kazanıyor. bunun için sta4cad'in artık dayanıma göre tasarımın yanında,
şekil değiştirmeye göre tasarıma da geçiş yapması lazım.
10) bilenler bilir, bilmeyenler araştırabilir, Xtract diye çok basit bir program var buna benzer bir software yazılarak Sta4Cad'in içine istinat duvarı programı gibi ilave edilebilinir.
11) TDY2015 çok yakın zamanda çıkacak, orada ağırlık artık performansa göre tasarıma kayacak, bu konuda zaten gerekli işlemlerin yapılacağını düşünüyoruz.
12) döşemelerin modellenmesinde (özellikle karmaşık geometrideki ) sıkıntı yaşıyoruz, bu aşılmalı.
13) yer altı yapıları için Zemin- Yapı etkileşimini dikkate alan bir hesap yöntemi ilavesi yapılabilir mi bilmiyorum. ama yapılırsa bu konuda dünyada ki en kapsamlı program olabilir.