DenizCeylan
3 years ago
2katlı tapımın tek kollu merdiveninde 1.2m.x5m. kesitlerinde 3.18m kat yükseklğinde. Yapının merdiven döşemesini bir çok deneme yapmama rağmen kurtaramadım.

Döşeme kalınlığını 16m.'ya çıkartmam istendi D kurtuldu fakat sehim yetersizliğini kurtaramadım. (max. f döşeme eklemelerime rağmen düşüremedim.)

Ne yapmam gerekiyor programı yeni kullanmaya başladım, yeni mezunum.

İlginize teşekkür ederim.

merdiven sehim yetersiz.PNG

Click to View Image113 View(s)

AbdulahFiliz_1.PNG

Click to View Image131 View(s)

c20beton
  • c20beton
  • 90.4% (Exalted)
  • Advanced Member
3 years ago
Merhaba

Proje başlangıcında kaç cm öngörerek başladınız bilmiyorum ama bence merdivenlerde 17-20cm olarak düşünülmeli. Belki 15cm lerde olabilir ama ben min.17cm olarak başlarım.

Projenizi paylaşmadığınız için kendimce ufak bir model hazırlayıp 20cm de sehiminde rahat rahat kurtardığını görebildim. Yalnız şunu da belirtmek isterim ki bu tarz durumlarda ( özellikle merdivenlerde bazen birebir modellemek mümkün olmuyor) hemen bir ufak döşeme hesabı sehim hesabı yapmak gerek elle.

Birde naçizane birkaç şey söylemek isterim.

* Orta kısımdaki d.eleman perde gibi görünüyor. tamamı kolonlu bir sisteme tek bir perdeyi karıştırıp neden R yi değiştirdiniz. Tamamı çerçeve sistem olsaydı. Yahut perde kullanacaksanız dış kenarlara kullanmanızı önereceğim. ( tabi projeyi gördüğüm kadarıyla)

* Sta da döşeme boşluklarını ben programda açmıyorum. Onun yerine cad programında düzenleme yaparken elle yırtık donatısı atmayı uygun görüyorum.

* merdiveni yaparken temel kısmı boş kalmış. Projedeki ayrıntıları olabildiğince modele aktarmaya çalışın. Altına temel devamı bağ kiriş vs.

İyi çalışmalar dilerim.